Zonguldak

Sedat Güngör: Toplu sözleşme hükümleri uygulansın

Zonguldak'ta, Madenci Anıtı'nda Enerji Bir-Sen Batı Karadeniz Şubesi tarafından basın açıklaması düzenlendi

Abone Ol

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar ile Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve diğer sendika üyeleri, madenci anıtında yapılan açıklamaya katıldılar.

Enerji Bir Sen Batı Karadeniz Şube Başkanı Sedat Güngör, yaptığı açıklamada toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmasını, servis hizmetine dokunulmamasını, koruyucu giyim kazanımlarının engellerinin kaldırılmasını, fazla çalışma ücretlerinin artırılmasını ve lojman, sosyal tesis ve kampların yaygınlaştırılmasını talep etti. Güngör, katılımcılara teşekkür ederek, zorlu bir süreçten geçildiğini ve haklarının gasp edilmesine karşı seslerini yükseltmek için bir araya geldiklerini belirtti.

Son 20 yılda demokratikleşme, özgürleşme ve sendikal örgütlenme alanında atılan olumlu adımların geri alındığını ve kazanımların hedef alındığını dile getiren Güngör, toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmamasının yanı sıra, yeni sorunların da ortaya çıkarıldığını ifade etti.

Anayasa Mahkemesi'nin toplu sözleşme ikramiyesini iptal ettiğini ve kamu görevlilerinden kesintiler yapıldığını vurgulayan Güngör, servis hizmetinin kaldırılması, koruyucu giyimin engellenmesi ve fazla çalışma ücretlerinin kısıtlanmasının da sorunlar arasında olduğunu belirtti.

Güngör, toplu sözleşme kazanımlarının önemine vurgu yaparak, Anayasa'da belirtilen hakların, toplu sözleşmelerle koruma altına alınan kazanımların ve hukukun hiyerarşisinde daha düşük olan genelgelerle engellenemeyeceğini ifade etti.

Lojman kiralarına yapılan artışlar konusunda da endişe duyduklarını belirten Güngör, kamu görevlilerinin gelir kayıplarını ve emeklilerin yaşadığı adaletsizlikleri dile getirdi. 3600 ek gösterge konusunda çözüm beklediklerini ve tazminat yansıtma oranları ile ek göstergelerde adil bir düzenleme talep ettiklerini vurguladı.