Zonguldak'ta gençlerin kavgasında kan aktı, 20 yaşındaki genç öldü Zonguldak'ta gençlerin kavgasında kan aktı, 20 yaşındaki genç öldü

Bir zamanlar dedelerimizin, babalarımızın ellerinde görmeye alışık olduğumuz sefer tasları yeniden piyasaya çıktı. Üçlü kombinasyonlarda satılan sefer taslarının fiyatı ise çelik eşya satıcılarında 300-900 lira arasında değişiyor.

TSO Başkanı UND Başkanını ziyaret etti TSO Başkanı UND Başkanını ziyaret etti

Lokanta yemeklerine aşırı zam gelmesi ve bir kişinin üç çeşit yemeğe en az 400 lira ödeyerek karnını doyurabilmesi sefer tası satışlarını patlatırken satıcılar “son bir yılda sefertası satışlarımız patladı, nedeni ise aşırı fiyat talep eden lokantalar, vatandaş evinde hazırlıyor, işyerinde yiyor” şeklinde görüş belirtiyorlar.

Sefer tası ile yemek getirip götürmenin babaları hatta dedeleri çok rastlanan bir konu olduğunu belirten vatandaşlar ise “eski günlere geri döndük, bizi ne hale düşürdüler, dışarıda birkap yemek bile yiyemiyoruz” diyorlar.

Zonguldak’ta açılacak olan kent lokantasının bile sefer tası satışını önleyemeyeceğini öne süren satıcılar “kent lokantası kapasitesi sınırlı olarak hizmet verecek, iyi bir olay ama kime yetecek, millet aç, ilçeler beldeler ne olacak?” diyerek görüşlerini açıkladılar.

Muhabir: Sermet Aksu