Kent lokantasında yarın ne var? Kent lokantasında yarın ne var?

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, yaptığı açıklamada Dün CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın açıklamalarına cevap verdi.

CHP halkı galeyana getirdiğini ifade eden Alan, "Göğsümüzü siper edeceğiz orada bir Allah muhafaza, istenmeyen bir durum oldu. Allah muhafaza can kaybı oldu. Kim olacak sorumlusu? O isyana teşvik eden, bugüne kadar Zonguldak'ın hiç hayırlı olan hiçbir şeyde yanında olmayan biz mesele ile ilgili eylem yapalım, yaylayla ilgili şöyle yapalım, burayla ilgili böyle yapalım. Gene aynı tiyatrolar devam ediyor. Biz on aydan beri oradaki esnaf için risk alıyoruz. Onlarda şunu söyledik, samimi söyledik, buyurun dükkânlar hazır. Samimiyetleri göreceğiz. Kendilerine aynen şu da söyledi sayın valimiz tarafından devlet tarafından. Oraya geçmek istemiyoruz. Çıkmama noktasında ayak dileyenler de yarın lauvar alanında yapılacak mı? Lauvar daha değerli bir alan var mı Zonguldak? Orada emlak yolu tarafından yapılacak projeyi sizlere de gösterdik. Onlara da gösterdik. Orada gene belli oranda indirim alacaklar, belli oranda. Hak sahibi olacaklar ve ilk onlara teklif edilecek. Bizim elimizden geleni yapabileceğimiz bu.

Buna rağmen arkadaşlarımız direniş gösteriyorsa devletimiz zaten vali bey olsun, devletimiz gereğini söyledi. Bundan sonra top bizde değil. Yarın orada mağduriyet olduğu zaman Deniz Bey artık onlara destek olur, yer gösterir.  Böyle üç ayda bir Zonguldak'a gelip konuşmakla bu işler olmuyor. Biz esnafın da onlarla yan yana olmayacağına eminiz. Vatandaşımızın da onlarla olmayacağını adımız kadar eminiz. Zonguldak'ta şöyle bir durum var malum. Biz caminin inşaatına başladığımız zamanda buraya bu mu olur deniyordu.

Şimdi herkes çok iyi. Zonguldak'ta her şey yıkılıp yapılana kadar daha iyisi. Herkes bir menfi duygu sergileniyor defans yapılıyor. Ondan sonra da çok iyi oldu. Tekrar altını çiziyorum. Köprü yıkımı olduğu için gerçekleştirilecek. Zonguldak'ın önünü açalım. Ben ne dediğimi iyi biliyorum. Deniz Yavuz Yılmaz vekil papağan gibi bunu tekrarlamasına gerek yok. Ben ne söylediğimi iyi biliyorum. Biz yıkmaya değil yapmaya gelecek bunu ben söyledim. Öyle bir niyetim olsaydı pandemi döneminde zaten ticaret yokken bunu gündeme getirirdim. Söylediklerinin hepsi yalan yanlış şeyler.  Zonguldak'ımız adına düşündürücü ve üzücü.

Vefaten görüştük. Ama bu son görüşme. Köprü altı esnafı en son bize dedi. Biz geçeceğiz. Sadece birkaç gün daha uzayabilir mi? Vali Bey de sizin attığınız adıma samimiyete göre bunu yapabiliriz. Başkanımız bunu yapabilir demişti. Şimdi biz bu arkadaşlardan bu adımı bekliyoruz. Eğer yapılmazsa ayın yirmisinden sonra devlet zaten nasıl daha önce böyle yıkımları gerçekleştirmişse aynı şekilde yıkım gerçekleşecek. Ondan sonra da bir mağduriyet olursa da Deniz Yavuz Yılmaz vekilimiz arkadaşlar herhalde diğer noktada destek olur. CHP'nin önemli olan belediyeler var. Oralardan yer gösterir. Biz gerekeni fazlasıyla yaptık. Artık bu konunun rafa kalkması lazım. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Mustafa Çağlayan: Halk galeyana getirilmek isteniyor! Mustafa Çağlayan: Halk galeyana getirilmek isteniyor!

Kayınova’dan Alan’a sert sözler! “Beceriksiz” Kayınova’dan Alan’a sert sözler! “Beceriksiz”

Devrek cinayetinden şok görüntü! İşte o an! Devrek cinayetinden şok görüntü! İşte o an!

Çaycuma’da intihar teşebbüsü! Araç sürücüleri fark etti! Çaycuma’da intihar teşebbüsü! Araç sürücüleri fark etti!

Fındık tarlasında hayatını kaybetti! Fındık tarlasında hayatını kaybetti!

Editör: Murat Barutçu