Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu sosyal medyada bir paylaşım yaptı ve Zonguldaklı öğrencilere üniversite tercihleri konusunda önerilerde bulundu. Kutoğlu paylaşımında şunlara dikkat çekti:

“Üniversite tercihi için kendi evladıma verdiğim 30 yıllık deneyime dayanan tavsiyeleri tüm gençlerimize de ulaştırmak istiyorum:

Emniyet ve Jandarma suçlulara göz açtırmıyor Emniyet ve Jandarma suçlulara göz açtırmıyor

Tavsiye 1

Kampüs öğrenciliği deneyimlemek istiyorsanız, seçmeyi düşündüğünüz üniversitenin bir binadan ibaret olmadığına dikkat edin. Sonra yatay geçiş yapmak istiyorsunuz. Unutmayın üniversite puan sıralaması sizin tercihlerinizle oluşuyor, başkaca bir veriye dayanmıyor.

Tavsiye 2:

Karakterinize uygun meslek tercih edin. Hem mutlu olursunuz hem de başarılı meslek mensubu olma ihtimaliniz daha yüksek olur. Para ve iş garantisi için meslek seçerseniz belki zengin olursunuz ama mutsuz olacağınızı garanti ederim.

Tavsiye 3:

Yazılımcı olmak için bölüm seçilmez. Herkes yazılım öğrenebilir, hatta en başarılı yazılımcıların çoğu üniversite mezunu bile değildir. Bu nedenle dünyanın yazılım devleri işe alımda diploma yerine yazılım yeteneğinizi sorgular.

Diploma olmadan icra edilemeyecek meslekler seçerseniz, o meslekle ilgili yazılımlar geliştirebilirsiniz. Örneğin bir Makina, elektrik, inşaat, çevre veya Geomatik Mühendisi, mühendislikte ilgili teknik yazılımlar geliştiren bir yazılımcı olabilir, ama salt yazılımcı diğer meslek mensuplarıyla çalışmadan çok çok oyun programı yazar.”

Kaynak: Bülten