Zonguldak

Simitçiler de zam istiyor

“Bir bardak çayın 25 lira olduğu yerde 10 liraya simit satmak anlamsız”

Abone Ol

Zonguldak’ta bilindiği gibi odalar vatandaşı düşünmeden kendi kafalarına göre fiyat belirliyorlar, bu da emekli ve dar gelirli kesimi, asgari ücretle geçinmeye çalışan kesimi üzüyor.

Saç tıraşını bir kalemde 200 liraya çıkaran oda ile bir pantolon paçasını 120 liraya çıkaran oda baz olarak vatandaşın çekerini değil de lokantaları göz önüne alıyor.

Eskiden bir pantolon paçası aldıklarında bir tas çorba içebildiklerini öne süren terziler “şimdi bir tas çorba 150 lira” diyerek yüksek tarife verilmesini sağlıyorlar.

Bu fiyat artışlarına şahit olan simitçiler de Ankara’da bir simidin 15 liraya satılmaya başlandığını öğrenerek Zonguldak’ta da bir fiyat ayarlaması yapılmasını bekliyorlar.

Adını vermek istemeyen bir simit imalatçısı “bizim imal edip sattığımız simit, kafelerde 25 liraya içilen bir bardak çaydan daha mı düşük maliyet bedelleriyle imal ediliyor sanki, 10 liraya simit satılır mı, bize de artan hayat pahalılığı karşılığında ve giderlerimiz de göz önüne alınarak yeni bir fiyat tarifesi verilmelidir” şeklinde konuştu.