Ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. İstasyon Caddesi’nden başlayan ve Madenci Anıtı’nda sona eren yürüyüşün ardından, konuşmalar yapıldı. Kalabalığın diğer yıllara oranla oldukça az olduğu gözlemlenen kutlamalar sırasında işçilerin siyasilerin ardında kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Gençlik Merkezinden Üniversite öğrencilerine destek Gençlik Merkezinden Üniversite öğrencilerine destek

Her yıl olduğu gibi, siyasiler ve sendika yetkilileri kürsüye çıkarak, işçilere karanfil attılar. İşçilerin olması gerektiği yerde siyasilerin bulunması da dikkat çeken diğer konular arasında yer aldı. İşçinin hakkının en rahat dile getirilebildiği bir gün olan 1 Mayıs’ta yine siyasiler, işçileri yok sayarcasına alana giriş yaptılar.

Öte yandan, Zonguldak’ta vatandaşlar ise 1 Mayıs’ı kutlamak yerine siyasilerle fotoğraf çektirme yarışına girdiler. Özellikle CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğ Ertuğrul ile Belediye Başkanı Tahsin Erdem, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları geri çeviremeyince ortaya ilginç görüntüler çıktı. Vatandaşların siyasilerle fotoğraf çektirmesi dakikalarca sürdü.

Bununla birlikte, 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin beklenen ilgiyi görememesi de dikkat çekti. Sivil toplum kuruluşlarının yoğun çabalarına rağmen, katılımın düşük olması ve boş alanlar, organizasyonun beklenen ivmeyi yakalayamadığını gösterdi.

Whats App Image 2024 05 01 At 14.24.16

Whats App Image 2024 05 01 At 14.24.06

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA