Zonguldak

Soğuksu’da pazarcılar haklarını arıyor: “Tahsin Erdem bizi kandırdı”

Zonguldak’ta Soğuksu Pazaryeri’nde aylık olarak kira ödeyen esnaflar, kendi alanlarının Sosyete Pazarı esnafına ve Zonguldak Kömürspor’a otopark alanı olarak verilmesini istemiyor.

Abone Ol

Zonguldak Soğuksu Pazaryeri'nde (Giyim Pazarı) tezgah açan esnaf, alanlarının Zonguldak Kömürspor'a otopark ve Sosyete Pazarı esnafına tahsis edilmesine tepkili. Düzenli kira ödeyen pazarcılar, kendi alanlarının farklı amaçlarla kullanılmasının işlerini olumsuz etkileyeceğini dile getiriyorlar.
Her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri giyim üzerine tezgah açan esnaflar, özellikle Sosyete Pazarı’nın Soğuksu Pazaryeri’ne taşınmasının hem trafik yoğunluğuna sebep olacağı hem de müşteri potansiyelini böleceği endişesi taşıyor. Esnaflar, pazar alanının zaten sınırlı olduğunu, daha fazla tezgahın kurulmasının işleri olumsuz etkileyeceğini savunuyorlar.
Esnafların bir diğer kaygısı ise, Zonguldak Kömürspor’a destek amaçlı alanın otoparka dönüştürülmesi ve Sosyete Pazarı’ndan elde edilecek gelir konusu. Belediyenin bu kararıyla hem pazaryeri kapasitesinin zorlanacağı hem de ekonomik anlamda zarar göreceklerini düşünüyorlar.
Soğuksu Pazaryeri’nin mevcut altyapısının bu kadar yoğunluğu kaldırmasının zor olduğunu belirten pazarcılar, hem trafikte yaşanacak sıkışıklık hem de müşteri ilgisinin dağılması nedeniyle gelirlerinin düşeceğini iddia ediyorlar.
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in seçim vaatleri arasında yer alan iki katlı Soğuksu Pazarı Projesi’ni esnafları tek tek gezerek seçim öncesi anlattığı ve yerin sadece Soğuksu esnafında kalacağı yönünde söz vermiş olması da tepki alan diğer detaylar arasında yer aldı. 
Zonguldak Belediyesi’nin Zonguldak Kömürspor’a yardım olarak vermesinin yanı sıra Sosyete Pazarı üzerinden elde edeceği gelirin miktarı da merak ediliyor. 
Pazaryerinin kimlerin isteği doğrultusunda ve neyin karşılığında Sosyete esnafına verildiği ise merak konusu oldu.