Zonguldak İl  Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı  halkın güvenliği huzuru için 14-20 Nisan tarihleri arasında uygulama ve faaliyetlerini sürdürürken açıklamada, “Sokakta, trafikte, okul önünde, her yerde, her an görev başındayız” denildi.

Alınan bilgiye göre,  14-20 Nisan tarihleri arasında 0-5 yıl 14, 5-10 yıl 4, 10 yıl üzeri e1 olmak üzere hapis cezasına göre toplam 19, ifade için aranan 52 olmak üzere genel toplam 71 kişi hakkında işlemler yapıldı.

Maden Ocakları konusunda ise, denetleme sayısı 13, ihbar sayısı 3, imha edilen ocak sayısı 2 olurken, ele geçirilen malzeme 120 metre ray, 4 adet vagon, 1 adet vinç ve 2 adet hava kompresörü ele geçirildi.

Zonguldak’ta kahreden kaza! Araç uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var Zonguldak’ta kahreden kaza! Araç uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Okul ve çevresi denetimlerinde ise, denetlenen okul sayısı 337, sorgulanan kişi sayısı bin 102, metruk bina sayısı 67, umuma açık yer sayısı 196, denetlenen servis sayısı 710 olurken, trafik denetimlerinde ise, uygulama sayısı 677, denetlenen araç sayısı19 bin 950,denetlenen kişi sayısı da 11 bin 310 oldu.

Öte yandan ele geçirilen silahlar konusunda da tabanca 4, yivli-yivsiz tüfek 6 olurken, düzensiz göç denetiminde, uygulama sayısı 2, sorgulanan kişi sayısı toplam 20, sorgulanan yabancı sayısı 17, yakalanan düzensiz göçmen sayısı da 1 olarak açıklandı.

14-20 Nisan tarihleri arasında İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu madde konusunda 15 operasyon yapılırken, gözaltı 4, tutuklu 2 ve adli kontrol 3 olurken, ele geçirilen malzemeler ise, 1 kg 764 gr metamfetamin, 12,64 gr sentetik kannabinoid, 1,22 gr esrar, 1 adet Ecstasy, 4 gr kenevir tohumu ve 26 gr kubar esrar olduğu bildirildi.

Kaynak: BÜLTEN