İki yıl önce kurulan ve ilk sezonunda katıldığı Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde play-off ikincisi olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselen Zonguldak Spor Basket 67, 2023-2024 sezonunda ise ligde sezonun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu garantiledi.

Sezonun 12'nci haftasında yükseldiği liderliği 17 hafta boyunca kaptırmayan Zonguldak Spor Basket 67, gelecek sezon ING Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele verecek. 

Şampiyonluk kupasının alınmasının ardından gelir konusunda sıkıntı yaşayan Zonguldak Spor Basket 67 Kulübü, sponsorluk çalışmaları için siyasiler ve şehrin öncü şirketleri ile görüşmelerini gerçekleştirdi. Somut bir sonuç elde edilememesinin ardından Zonguldak Spor 67 Kulübü yöneticileri basın açıklaması yaptılar.  

ING Kadınlar Süper Ligi ekiplerinden Zonguldakspor Basket 67 Kulübü yöneticileri, düzenledikleri basın toplantısında, takım için gerekli olan yaklaşık 50 milyon lirayı bulamamaları halinde ligden çekileceklerini duyurdular.

Site Spor Salonu'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kulüp Başkanı Kanat Tan, gazetecilere, takımı "Zonguldak Spor" adını yaşatmak için kurduklarını belirterek, kendi şampiyonlukları ile 50 senenin ardından Süper Lig bünyesinde kupanın geldiğini söyledi.

Zonguldak Spor Basket 67'nin Karadeniz bölgesinin tek takımı olduğunu ifade eden Tan, "Cumhuriyetin ilk vilayetiyiz, emeğin başkentiyiz. 'Potanın elmasları' diye hitap ettiğimiz Zonguldak Spor kadın basketbol takımı, bu şehrin en iyisini hak ettiğimize inandığımız için, bu seyircimizle, enerjimizle, birlik ve beraberlik içerisinde bu şehri hak ettiği yere uzun süre sonra getirdik. Hiçbir borcu olmayan bir kulübüz. Halka açık, isteyenin istediği şekilde adaylığını koyup başkan olabileceği oluşum içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

İki yıl boyunca 24-25 milyon lira para harcadıklarını söyleyen Başkan Tan, kimseden de destek almadıklarını, yönetim kuruluyla birlikte takımı şampiyon yaptıklarını ifade ederek, "Biz Süper Lig'e çıktığımız zaman insanlara güvenerek hareket etmedik. Malum herkesin takdiri ki biz iki sene Avrupa Euro Lig şampiyonu olan Fenerbahçe ile mücadele ediyoruz. Çevremizde de bizim 7 holdingimiz, 28 belediyemiz var. Bu şehirden para kazandıkları için biraz borçlu olduklarını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın yeni sponsorluk yasasında sponsor olduğunuz zaman yasal olarak vergiden düşebiliyorsunuz." dedi.

Türkiye'de en çok seyirci ortalaması olan kulübün kendilerinin olduğunu söyleyen Kanat Tan, yönetim kurulunun bahsi geçen 40-50 milyon lirayı verebilecek gücünün olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Şu anda 14 takımdan 11'i transferleri bitirdi. 3 takım kaldık ve ne acı ki belki bizim sahaya çıkmama durumumuz var. Bu seyirci, şehir bunu hak etmiyor. Bizim altın kesimiz yok. Yapacak bir şey yok. Elimizi tabi taşın altına koyacağız ama bu sene malum 4 yabancı kuralı var. Ligde rekabet etmemiz için sahaya 5 sporcu çıkıyor. 4'ü yabancı. 50 milyonun yarısı zaten yabancıların bütçesi. Bunun konaklaması, sigortası var. Biz nasıl yapacağız? Çok üzülerek soruyorum."

Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede? Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede?

Zonguldak Spor Basket 67 Kulübü Yönetim Kurulu'nun basın açıklamasına, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile taraftarlar katıldılar.

Whats App Image 2024 06 12 At 16.03.11

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA