***Son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe rakibimiz olacak

***3 büyükler arasında yer alan Beşiktaş, Galatasaray ve diğer takımları Site Spor Salonu’nda izleyeceğiz

***Maçlar TRT’den canlı yayınlanacak, sponsorlar reklamın en kralını yapacak

***Şehir hareketlenecek, oteller, esnaflar kazanacak, vizyonumuz gelişecek, ekonomimiz canlanacak

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 30 maçın 28’ini kazanarak 58 puanla şampiyon olan Zonguldakspor Basket 67, 2024-2025 sezonunda mücadele edeceği ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi öncesi destek arayışı içinde. 1. Lige göre maliyeti bir hayli fazla olan Süper Ligde var olabilme adına desteğe ihtiyacı olan Kırmızı-Lacivertli kulüp, isim ve forma göğüs sponsorlukları üzerinde duruyor.

Son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe başta olmak üzere Beşiktaş, Galatasaray gibi takımları Zonguldak’a getirecek olan Zonguldakspor, 3 büyükler ve diğer rakiplerle yarışmacı olabilmek için güçlü bir kadro kurmak zorunda. 4 yabancı oyuncu hakkını kullanmak isteyen Kırmızı-Lacivertliler’e, bu doğrultuda maddi destek şart.

Mayıs ayıyla birlikte açılan Süper Lig transfer pazarında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Nesibe Aydın, ÇBK Gelişim, İzmit Belediyespor gibi lokomotif takımların gerisinde kalmak istemeyen Zonguldakspor, bu kapsamda kısa  sürede transfer bütçesini oluşturmayı planlıyor.

Bu doğrultuda çalışma yürüten Zonguldakspor Basket 67 yönetimi, tıpkı Fenerbahçe Alagöz Holding, Beşiktaş BAO, Galatasaray Çağdaş Faktorıng ve Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor gibi kulüplerin yıllardır çok iyi değerlendirdiği sponsorluk anlaşmasını kısa sürede hayata geçirmek istiyor. Bu konuda Zonguldak’taki büyük çaplı fabrika ve holdinglerin sağlayacağı destekler, Zonguldakspor’un transfer pazarında elini güçlü tutacak. Fakat şuana dek destek konusunda şehirde yaprak dahi kımıldamadığı net şekilde görülüyor.

BAŞKAN'DAN SİTEM DOLU PAYLAŞIMLAR

Zonguldakspor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan’ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar, şehrin destek noktasında yetersiz kaldığının bir göstergesi.

Tan, “Biz sözümüzü tuttuk. Bu memleketi Süper Lige taşıdık. Dostumuzu, düşmanımızı gördük. Emeğin Başkent’i, inşallah emeğine sahip çıkar” ifadeleriyle sitemini dile getirdi.

Başkan, bir başka paylaşımında ise, “Bu memlekette ne yaparsan yap yaranamazsın.” ifadelerinde bulundu. Tan, bu paylaşımıyla Süper Lige çıkmalarına rağmen şehirden destek göremediklerini üstü kapalı olarak belirtti.

Bu durum basketbol severler ve Zonguldakspor camiasında endişe oluşturmuş durumda.

OYSA REKLAMIN KRALI YAPILACAK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde bu sezon 2000 seyirci ortalamasının aşağısına hiç düşmeyen, Bodrum Basketbol, Fenerbahçe Gelişim, Ferhatoğlu Edremit Gürespor gibi final maçlarında 3000’in üzerinde seyirci sayısı yakalayan Zonguldakspor Basket 67, bu yönüyle birçok Süper Lig takımını geride bıraktı.

Türkiye Basketbol Federasyonu ve yayıncı kuruluşun da sıklıkla üzerinde durduğu seyirci potansiyeli yönünden istenilen takım profiline sahip Zonguldakspor Basket 67’nin iç sahada oynayacağı maçların neredeyse tamamına yakını canlı yayınlanacak.

Canlı yayınlarla birlikte hem isim, hem de göğüs reklamı veren kurum, şirket, fabrika ya da holdingler, isimlerini tüm dünyaya duyurup reklamın en büyüğünü yapacak.

Devrek Belediyespor'da yeni sezon hazırlıkları başladı Devrek Belediyespor'da yeni sezon hazırlıkları başladı

 VİZYONUMUZ GELİŞECEK

Ayrıca Zonguldakspor’un Süper Ligde şehrin gelişimine sağlayacağı katkılar cabası. Fenerbahçe gibi Avrupa devi başta olmak üzere diğer tüm takımlar bir ya da iki gün öncesinden gelecekleri Zonguldak’ta konaklayacak. Kulüplerin birçoğunun şehre hava yoluyla geleceği düşünülürse, Saltukova Havaalanı’ndaki hareketlilik artacak. Söz konusu kulüplerin Zonguldak’ta kaldıkları süre, otel işletmecilerinden esnafına kadar tüm herkese ekonomik artı katacağı gibi şehrin vizyonunun gelişmesini sağlayacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ