ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yeni takımı Zonguldakspor Basket 67’de sessizlik bozuldu. Kulüp Başkanı Kanat Tan, 640 bin TL olan lige katılım bedelinin Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) hebasına yatırıldığını duyurdu. Ağustos ayında çekilecek fikstüre dahil edilecek kırmızı-lacivertli temsilcimiz, bundan sonraki süreçte sponsor işini halledip 2024-2025 sezonu kadrosunu kurmaya çalışacak.

Zonguldakspor’da zafer coşkusu Zonguldakspor’da zafer coşkusu

ZONGULDAK’A BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Zonguldak’a tarihinde ilk kez Süper Lig heyecanı yaşatmak isteyen ve bu düşünce doğrultusunda son iki yılda fedakârca hareket ederek üzerine düşeni fazlasıyla yapan Zonguldakspor Basket 67 yönetimi, aynı fedakârlığı 2024-2025 sezonu öncesi madenci şehri Zonguldak’tan bekliyor. Yönetimin gözü, özellikle Erdemir, Eren Holding ve ÇATES gibi dev sanayi kuruluşlarının üzerinde. Bu üç dev holding ve fabrikaların yanı sıra hatırı sayılı iş insanlarının sağlayacağı sponsorluk desteği, önümüzdeki kısa süreçte Zonguldakspor Basket 67’nin elini güçlendirecek. Sponsorluk projesi, ING Kadınlar Süper Ligi’nde son Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe ile Beşiktaş ile Galatasaray gibi üç büyük kulübün bile önemli gelir kaynağından biri.

Tek gayesi Zonguldak’ın sporda ve spor turizminde kalkınmasını sağlamak olan Zonguldakspor Basket 67’ye bu yönde verilecek desteğin kısa süre içinde sağlanması gerekiyor. Eğer destek beklentileri Ağustos ayında çekilecek fikstür kurasına kadar karşılık bulursa, kısa sürede oluşturulacak takım yeni sezon hazırlıkları için parkeye inecek.

ŞEHRE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK

Birçok 1. Lig kulübünün uzun yıllardır hayalini kurduğu Süper Lige, iki yıl gibi kısa süre içinde çıkarak olağan üstü bir başarı hikayesi yazan Zonguldakspor Basket 67, ilk kez mücadele edeceği lige katılması halinde, Zonguldak’ın vizyonunu yüzde 100 oranında değiştirecek.

Hemen her hafta canlı yayında TRT’nin konuğu olacak Zonguldakspor Basket 67, bu yönüyle madenci şehrinin reklam ve tanıtım yüzü olacak.

Bir sezon boyunca adı üç büyük diye lanse edilen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarla anılacak olan Zonguldakspor Basket 67, spor yönünden bir şehre göre çok geride kalan Zonguldak’ın, bu alanda katma değerini artıracak.

Yine Zonguldakspor Basket 67 sayesinde, normal şartlarda Zonguldak’a getirilmesi imkansız olan son Avrupa şampiyonu unvanına sahip Fenerbahçe, Site Spor Salonu’nda basketbol severlerin karşısına çıkacak. Sadece Fenerbahçe’yle oynanacak maç bile, Zonguldak’ın bütün bir hafta boyunca Türkiye’nin gündeminde kalmasını sağlayacak. Zonguldak’ın adını tüm Türkiye’de, hatta yurt dışında duyuracak olan Kırmızı-Lacivertli takım, böylelikle sportif başarının yanında reklam ve tanıtım açısından da bir misyon üstlenmiş olacak.

2024-2025 SEZONUNDA KİMLER MÜCADELE EDECEK?

Türkiye'de Kadınlar kategorisinde en üst düzey profesyonel basketbol ligi olan Kadınlar Basketbol Süper Ligi, 2024-2025 sezonuyla birlikte 45’inci sezonunu yaşayacak.

45’inci Süper Lig sezonunda, son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe’nin dışında Beşiktaş ve Galatasaray başta olmak üzere 14 takım mücadele edecek.

İstanbul’u temsil eden 3 büyükler ve Emlak Konut’un dışında Zonguldakspor Basket 67, Ankara’dan Botaş, Nesibe Aydın, Ormanspor, Antalya’dan Toroslar Basketbol, Muğla’dan Bodrum Basketbol, Mersin’den ÇBK Mersin ile Tarsus Belediyesi, Kocaeli’den İzmit Belediyespor, Kayseri Basketbol Süper Ligin diğer temsilcileri olacak.

Yeni sezonda Kadınlar Basketbol Süper Ligi maçlarına Antalya Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu, İstanbul Akatlar Spor Salonu, Bodrum Spor Salonu, Ankara DSİ Etlik Spor Salonu, Mersin Servet Tazegül Spor Salonu, İstanbul Başakşehir Spor Kompleksi, İstanbul Metro Enerji Spor Salonu, İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu, Kocaeli Atatürk Spor Salonu, Kayseri Kadir Has Spor Salonu, TOBB ETÜ Spor Salonu, M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu, Tarsus Spor Salonu VE Site Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Geçen sezon seyirci rekorunun kırıldığı Site Spor Salonu, Zonguldakspor Basket 67’nin sponsor bulup ligdeki yerini kesin almasıyla birlikte yeni rekorların adresi olacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ