Dosta, düşmana inat sahaya çıkacaklar! Dosta, düşmana inat sahaya çıkacaklar!

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki temsilcimiz Zonguldakspor Basket 67 Kulübü Başkanı Kanat Tan, kulübe yeterli desteğin sağlanmamasını eleştiren sert açıklamalarda bulundu. Özellikle protokolde bulunan yetkililere tepkisini dile getiren Başkan Tan, “Protokolde boy boy resim çekerken güzeldi değil mi?” diyerek eleştirilerini dile getirdi.
Başkan Tan, yaptığı açıklamada Zonguldak Basketbol Kulübü’nün elde ettiği başarıların ardından yalnız bırakıldıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
"BAŞARILI OLMAK HATA DEMEK"
“Bu memlekette başarılı olmak hata demek. 50 yıl sonra şehir, Süper Lig'e çıkmış, kupa getirmişsin. Seyirci rekorları kırarak, evinde hiç yenilmemişsin. Üst üste iki yıl şampiyon olmuşsun. 1. Lig'de şampiyon olmak kolay değil. Bizden daha büyük bütçeli takımlar, arkadan vurup hile yapanlar, içimizdeki fesat ve haset insanlar, mafya oyunları arasında tertemiz bir şekilde çıkmak aslanlık ister. Nelerle mücadele ettiğimizi kimse bilemez."
"ZONGULDAK EMEK KENTİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE SÜPER LİG'E ÇIKTIK"
Tan, Zonguldak’ın Süper Lig'e çıkmasını bir başarı olarak değil, adeta bir "hata" gibi görenlere de seslendi: “Zonguldak emek kentine yakışır şekilde şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmak da hata demekmiş. Bu şehirdeki insanlar Süper Lig’i hak etmiyor mu? Avrupa kupalarında Zonguldakspor ismini ilk kez duyuracaktık. Bugün gruplara kalmıştık. Bizim yerimize giden takım Almanya’da 40 sayı farkla galip geldi. 6-7 tane daha Avrupa kupası maçı oynanacak, ancak kimsenin umrunda değil."
"LİG BAŞLIYOR, KURTULUN BİZDEN"
“Haftaya ligler başlıyor, başlasın da herkes rahatlasın. Kurtulun bizden. Biz tarih yazdık, şampiyon olarak tarih bizi yazacak. Peki ya siz? Protokolde boy boy resim çekerken güzeldi değil mi?” diyerek kulübe destek vermeyenleri hedef aldı.
Başkan Tan, gemiyi en son terk edecek kişi olacağını belirterek, mücadelelerine devam edeceklerinin altını çizdi: “Hafta içi son bir görüşmem olacak. Allah nasip ederse destek bulursam sahaya çıkacağız. İlk maçta protokolde sadece çocuklarla bayram yaşayacağız. Son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe’yi TRT ekranlarında çiçeklerle karşılayacağız. Vesselam.”
Başkan Tan’ın açıklamaları, kulübün içine düştüğü zorlu süreci ve destek beklentilerini bir kez daha gözler önüne serdi.
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma