Kent lokantasında yarın ne var? Kent lokantasında yarın ne var?

Eğitim Mil Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Halim Taşdelen, okulların yeni eğitim-öğretim yılına hazır olmadığını belirterek, okullarda tasarruf tedbirlerinin uygulanmaması gerektiğini vurguladı. 2024-2025 eğitim öğretim yılının 9 Eylül'de başlayacağını hatırlatan Taşdelen, birçok okulun eleman ve ödenek yetersizliği nedeniyle hazır olmadığını, temizlik personeli eksikliği, tadilat ve tamirat ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Taşdelen, gönüllü olarak idarecilerin ve öğretmenlerin bu işleri yapmaya çalıştığını, bu nedenle kazaların yaşandığını belirtti. Özellikle, İstanbul Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde Müdür Başyardımcısı Sibel Turan'ın sahne hazırlığı sırasında yüksekten düşerek hayatını kaybetmesinin bu duruma üzücü bir örnek olduğunu ifade etti.

Okullardaki güvenlik sorunlarına da değinen Taşdelen, yıllardır dile getirilen ancak çözüme kavuşmayan güvenlik personeli ihtiyacının devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, öğretmenlerin gereksiz ve yüzeysel eğitim programlarına zorlanarak çağın gerekliliklerinden uzak eğitim yöntemlerine maruz kaldığını belirtti. Bu durumun, okulların eğitim-öğretime ne kadar hazır olduğunun sorgulanmadığını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA