Zonguldak Valiliği yüksek kesimler için uyarı yaptı Zonguldak Valiliği yüksek kesimler için uyarı yaptı

Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği tarafından “Temiz çevre sağlıklı yaşam projesi”nin tanıtım toplantısı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmeye layık görülen temiz çevre sağlıklı yaşam projesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Zonguldak Belediye Başkanlığı, Çölyak Vakfı, Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu iş birliğinde yürütülecek.

Zonguldak Belediyesi nikah salonunda yapılan "Temiz Çevre Sağlıklı Yaşam” projesinin tanıtım toplantısına projeye destek veren paydaşları katıldı.

Tanıtım toplantısında Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Süleyman Erbay, proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi.  Erbay, “Projemiz 3 ayrı tema üzerine kurulmuştur. Birincisi; Temiz çevre bilinci oluşturmak amacı ile sıfır atık çalışmalarını içermektedir. İkincisi; öğrencilerde sigara ve zararlı alışkanlıklar konusunda farkındalık çalışmalarını içermektedir. Üçüncüsü de Çölyak Hastalığı ve Kantinlerde neler yapabiliriz konulu çalışmaları içermektedir. Bu proje kapsamında, Temiz Çevre bilinci oluşturmak amacı ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda şiir yarışması düzenleyeceğiz. Bu yarışmada derece alan öğrencilerimize gram altın ödüllerini, Dünya Çevre Günü etkinliklerinde vereceğiz. Yine okullarda, alışveriş merkezlerinde ve benzer yerlerde plastik su şişesi ve kapaklarını biriktirip bir merkezde toplayarak öğüteceğiz. Öğütülen malzemeyi sanayiye satacağız elde edilecek gelirleri okullarımıza aktaracağız.  Sigara ve zararlı alışkanlıklar konularında öğrencilerde farkındalık çalışmaları yapacağız. Projemizin diğer konusu Çölyak Hastalığı. Bu konuda Zonguldak ilimizdeki tüm kantin işletmecilerimiz İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından bilgilendirilecekler. Okuldaki Çölyak Hastası öğrencilerimizin durumuna göre okul kantinlerinde glutensiz ürünlerin bulundurulmasını sağlayacağız. Yine aynı doğrultuda Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu ve Çölyak Vakfı iş birliğinde Kantinlerin Dernek ve Oda başkanları ile Haziran ayında bir çalıştay yaparak ülke genelinde okul kantincilerimizin bu konuda bilgilenmelerini sağlayacağız, okul kantinlerinde glutensiz ürünlerin bulundurulmasını sağlayacağız. Projemiz özet olarak bunlardan ibaret olup 1 yıl gibi bir süre içerisinde sonuçlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

764Aa93A 27Ad 4F8A Bd8C 5191206Cf93822Bd3C3B 1Fab 4244 B20F 82A6B9441319

Muhabir: Sertaç Özdemir