Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, "Piyasa araştırması yapmadan alışveriş yapmayın, mutlaka fiş alın" dedi.

Yeni yıl öncesi sevdiklerine hediye almak isteyen vatandaşlara Topaloğlu'ndan uyarı geldi. İnternet alışverişlerinde vatandaşların dikkatli olmalarını isteyen Topaloğlu, "Vatandaşlar  muhtemelen bu dönemde sevdiklerine mutlaka hediye alacaklar.  Hediye ulaştıracaklar.  Biz öncelikle vatandaş mutlaka ve mutlaka alışveriş yaparken piyasa araştırması yaparak daha kaliteli ürünler alarak sevdiklerine ulaştırsınlar. Biz de sevdiklerini ihtiyaçlarını gözeten bir yerde yani bunun ne ihtiyacı varsa çünkü ekonomik kriz hepimizi çok derinden etkiledi. Dolayısıyla bunu yapsınlar. İkincisi bu son dönemde çok yoğun olarak bu internet satışlarında sıkıntı yaşıyoruz. Dolayısıyla internet üzerinden alışveriş yaparken güvenli sitelerden almalarını tavsiye ediyoruz.  Aksi takdirde biliyorsunuz işte Instagram'dan şuradan buradan ilanları insanlar görerek buralardan ürün alıyorlar. Ürünler gelmiyor, paraları gidiyor. Karşı tarafta muhatap bulamıyor. Ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Dolayısıyla internet üzerinden alışveriş yapan arkadaşlarımız mutlaka ve mutlaka güvendiği yerlerden alışveriş yapsınlar.

Deniz Yavuzyılmaz: “Hiyerarşi skandalı” Deniz Yavuzyılmaz: “Hiyerarşi skandalı”

Biz daha çok vatandaşın ürünleri görerek, bilerek yani kentimizde alışveriş yapmasını öneriyoruz. Bu çünkü ileride bir sıkıntı yaşasa da en azından konunun muhatapları burada olur sorunu çözmesi çok daha kolay olur. O açıdan biz vatandaşlarımızı burada piyasa araştırması yaparak son güne kalmadan son birkaç günden önce de ve yaptıkları alışveriş için mutlaka da hediye alıyorlarsa fiş alarak mümkünse de değişim fişi alarak çünkü yapsınlar. Çünkü aldığınız hediyeye uymayabilir başka bir problem olabilir hem değişim kartlı hem de satış fişi alarak alışveriş yapsınlar diyorum. Tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum" dedi.(Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu