Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Çatak Köyü'nde, yarım kalan tribün çalışmaları kadın ve erkeklerin dayanışmasıyla imece usulü devam ediyor. Köy halkı, el birliğiyle çalışarak önemli projeleri hayata geçiriyor.

Çatak Köyü Muhtarı Remzi Türkoğlu, köyün kadınları ve gençlerinin her türlü çalışmada koşarak yardım ettiğini vurguladı. Türkoğlu, "Baştacı kadınlarımız ve gençlerimiz, köyümüzde hangi çalışma olursa olsun her zaman seve seve katılmışlardır. Bugün de köyümüzün kadınları ve erkekleri bir araya gelerek tribün çalışmaları için beton döktü. Köyümüzde kadınlar ve erkekler arasında örnek bir birlik, beraberlik ve dayanışma var. Her işimizi bu ruhla yapıyoruz. Onların bu azmi, bizlerin de çalışma isteğini artırıyor" dedi.

Muhtar Türkoğlu, Ramazan Bayramı futbol turnuvasında sahaya tribün yapma sözü verdiklerini ve Kurban Bayramı'nda 1200 kişilik tribünü tamamladıklarını belirtti. Tribünlerin tamamlanmasının ardından, kadın ve erkeklerin modern bir şekilde gece ve gündüz maç izleyebildiğini söyledi. Şimdi de yarım kalan tribünlerin tamamlanması için gençlerle birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Türkoğlu “Yağmura rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tribünlerin tamamen bitmesiyle beton dökülen yerdeki kapasite yaklaşık 5 bin kişiye ulaşacak. Geçtiğimiz hafta burada çok güzel bir final maçı heyecanını hep birlikte yaşadık ve binlerce kişi köyümüze akın etti. Yaklaşık beş bin kişilik taraftar topluluğu vardı. Bundan sonraki turnuvalarda sahamızda yapacağımız yeni düzenlemelerle ve yatırımlarımızla halkımıza daha güzel bir ortam hazırlamak için gayret edeceğiz. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Çatak Köyü Tribün Dayanışması (1)

Zonguldak İl Genel Meclisi kritik gündemle toplandı Zonguldak İl Genel Meclisi kritik gündemle toplandı

Çatak Köyü Tribün Dayanışması (10)

Çatak Köyü Tribün Dayanışması (7)

Çatak Köyü Tribün Dayanışması (6)

Çatak Köyü Tribün Dayanışması (8)

Çatak Köyü Tribün Dayanışması (2)

Çatak Köyü Tribün Dayanışması (4)

Çatak Köyü Tribün Dayanışması (3)

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma