Gündem

“TTK’ya acilen üretim işçi alınması gerekiyor”

Abone Ol

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Doğal afetlerde arama kurtarma adına her daim hazırlıklı olacağız, bunun içinde TTK'ya üretim işçi alımı gereklidir” dedi.

Üretim yapacağımız alanlar hazır ama tek eksikliğimiz üretim yapacak işçiler diyen GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, açıklamasına şöyle devam etti:

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK

Ocak ayında başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin deprem nedeni ile ara verildi bu hafta süreç devam edecek. GMİS olağan genel kurulunda söz verdiğimiz gibi yeni üye yapılanması ülke geneli ve önemle Ege bölgesinde start veriyoruz. İşçi alımı için seferberlik halindeyiz, doğal afetlerde arama ve kurtarma adına her daim hazırlıklarımız sürecek. Bu konuda işçi alımı önemli. Öncelikle Türkiye’mizin başı sağolsun büyük bir afet yaşadık, toplu sözleşme sürecimiz deprem nedeniyle ertelendi.

ÖRGÜTLENMEYLE İLGİLİ VİZYONUMUZ HİÇ DEĞİŞMEDİ

Bugün itibariyle hem MTA hem de TTK da ilk oturumlarımızı gerçekleştireceğiz. Ankara’ da, toplu sözleşme masalarında ilk oturumumuzu bu hafta yapacağız süreç başladı. Zaten biz hazırlıklıydık deprem sebebiyle ara verildi. En kısa sürede uzlaşmak için de bitirme hedefimiz var. Tabi ki sadece olay bitirmek değil maden işçileri üyelerimizin haklarını geliştirmek ücretlerini artırmak asıl hedefimiz bununla ilgili çalışmalara yarın başlayacağız. Bizim örgütlenmeyle ilgili vizyonumuz hiç değişmedi. Göreve geldiğimiz günden beri diyoruz ki maden işçisinin olduğu her yerde Genel Maden İş Sendikası, olacaktır. Biz yine söylüyoruz maden işçisi arkadaşlarımızın bir sıkıntısı bir derdi olduğunda her türlü talep doğrultusun da biz her yere gideriz her türlü görüşmeyi de yaparız.

İZMİR VE SOMA’DA MADENCİ ARKADAŞLARIMIZIN ÜYELİK TALEBİ VAR

Balıkesir de bir irtibat büromuz var, devamında İzmir ve Soma bölgesinde madenci arkadaşlarımızın üyelik talepleri çok var, bölgede çok güçlü olmamızı istiyorlar, bizlerde gittik görüşmemizi yaptık, bu iki bölge de (İzmir ve Soma) ayrı ayrı irtibat bürosu açma hedefimiz var. Yeni üye yapılandırılmasında teşkilatlanma adına yeraltı madenciliğinde yerüstü madenciliğinde hiç fark etmez, maden işçisi arkadaşlarımız ne zaman ihtiyaç duyarsa biz her an her koşulda arkadaşlarımızın yanında olacağız.

ÜRETİM YAPACAĞIMIZ ALANLAR HAZIR TEK EKSİĞİMİZ ÜRETİM YAPACAK İŞÇİLER

Kurumumuzun şu an çalışabilir durumda işe devam edebilmesi için kuruma acilen işçi alınması gerekiyor bunu her fırsatta söylüyoruz rakamlarda bunu söylüyor. Üretim yapacağımız alanlar hazır ama tek eksikliğimiz üretim yapacak işçiler. Deprem bölgesinde de gördük maden işçilerimiz sadece yerin altında değil enkaz altında ve üstünde çok güzel çalışmalar yapıp maden işçisine ne zaman ihtiyaç duyulduğunda her zaman yanında olduğunu gösterdi. Tabi hem üretim yapmak istiyoruz hem de ülke ekonomisine katkı vermek istiyoruz, hem de bunun gibi Allah korusun yaşanacak büyük afetlerde vatandaşlarımıza bir nefes olmak için mücadele etmek istiyoruz. Bunun da geliştirilmesi için talep ettik arama kurtarma çalışmaların da enkazlar da madencinin çok tecrübeli olduğunu gördük.

KÖMÜRÜ EKONOMİYE KATMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Biz hem arama kurtarma çalışmaların da etkili birey olmak hem de Türkiye Taşkömürünü ayakta tutmak hem de yerin altındaki bir buçuk milyar ton kömürü ekonomiye katmak için mücadele ediyoruz” dedi. Haber Merkezi