Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte 23 Haziran-3 Temmuz arasını kapsayan dönemdeki seyahat planlarında büyük bir hareketlilik görülüyor. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi Enuygun’un verilerine göre bu dönemde yurt içi uçak biletleri satışı yüzde 320 arttı. Otel rezervasyonları yüzde 70 artarken konaklama süreleri yüzde 40 arttı.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte 23 Haziran- 3 Temmuz döneminde uçak biletlerinde ve otel rezervasyonlarında artışlar yaşanıyor.

Uzun bir tatil için planlar yapıldı

Bir tatil acentesi yetkilisi  “Seyahat başlangıcı olarak öne çıkan ilk tarihler 23 ve 24 Haziran. Yani Kurban Bayramı tatili özelinde seyahat edecek büyük bir kitlenin bir an önce tatile çıkmak istediğini söyleyebiliriz. Dönüşlerin yoğunlaştığı tarihlerse 1 ve 2 Temmuz tarihleri. Verilere bakarak tatile çıkacak kişiler uzun bir tatil planlamış dememiz mümkün” dedi.

Yurt dışında vizesiz ülkeler tercih edildi

Isıtıcıdan yangın çıktı, 3 çocuk feci şekilde can verdi Isıtıcıdan yangın çıktı, 3 çocuk feci şekilde can verdi

En çok uçak bileti satışı olan şehirleri de sıralayan yetkili şu bilgileri verdi: ‘’Yaz dönemine denk gelen tatillerin birçoğunda olduğu gibi Kurban Bayramı için de en çok Antalya’ya uçak bileti satışı oldu. Antalya’yı sırasıyla Trabzon, Diyarbakır, Van ve Bodrum takip ediyor. Yurt dışı satışlarımızdaysa zirvede Belgrad var. Belgrad’ı Bakü, Saraybosna, Amsterdam ve Düsseldorf takip ediyor. Vizesiz gidilebilen yerlere seyahat planlamanın daha kolay olduğu düşünülürse ilk 3 sırada Belgrad, Bakü ve Saraybosna’nın olması pek şaşırtıcı değil” dedi.

Otel rezervasyonlarında artış devam edecek

Aynı yetkili i. “Henüz bayrama yaklaşık 10 gün olmasına rağmen bizim Kurban Bayramı dönemi için rezervasyonlarımız bir önceki haftaya göre yüzde 70 artış göstermiş durumda. Önümüzdeki günlerde bayram dönemi için alacağımız son dakika rezervasyonlarıyla birlikte bu oranın daha da artmasını bekliyoruz” dedi. (Haber merkezi)

Zonguldak’ı daha fazla küçültmeyin!” Zonguldak’ı daha fazla küçültmeyin!”

‘Pati’ isimli köpek kuryelerle sipariş teslimatına çıkıyor ‘Pati’ isimli köpek kuryelerle sipariş teslimatına çıkıyor

Kazada ağır yaralanmıştı: Hayatını kaybetti! Kazada ağır yaralanmıştı: Hayatını kaybetti!

Editör: Murat Barutçu