Zonguldak

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'dan Zonguldak'ta Sert Açıklamalar

Zonguldak'ta düzenlenen "Zordayız, Geçinemiyoruz" mitinginde binlerce işçiyle bir araya gelen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Abone Ol

Atalay, işçilerin örgütlenme ve hak arama süreçlerinde karşılaştıkları engelleri vurgulayarak, "Bu ülkede örgütlenmeye kalktığımızda kapının önüne koyuluyoruz" dedi.

Konuşmasında işçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Atalay, "Biz işçiler, biz sendikacılar olarak, başka dayanağımız yok. Üç kuruş fazla aldığımızda, 'işçi müdürü geçti, işçi daire başkanını geçti' deniyor. Ancak işçiler aldıkları maaşla geçinemiyor, emekliler hiç geçinemiyor, asgari ücretliler ise aldıkları parayla bir hafta bile dayanamaz durumda" ifadelerini kullandı.

“Bir Yıldır Kriz Yaşıyoruz"

Türkiye'nin ekonomik krizlerle defalarca karşılaştığını belirten Atalay, "1994, 2001 ve 2008 krizlerini gördük. Şimdi ise bir yıldır hep birlikte yeni bir kriz yaşıyoruz" dedi. Atalay, özellikle işçilerin bu süreçten en çok etkilenen kesim olduğunu vurguladı.

“İşçiler Sadece Felaketlerde Hatırlanıyor"

Depremler sırasında maden işçilerinin gösterdiği özveriye de değinen Atalay, "Madencilere canı gönülden teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Ancak ne yazık ki işçiler, sadece felaketler sırasında ya da büyük kazalar olduğunda hatırlanıyor. Üç kişi öldüğünde haber bile olmuyoruz, beş kişi öldüğünde anca haber oluyoruz. Ondan sonra ise unutuluyoruz" şeklinde konuştu.

“Maden Kazaları ve PKK Terörü Can Almaya Devam Ediyor"

Atalay, Türkiye’de yaşanan maden kazaları ve PKK terörü sebebiyle yaşanan can kayıplarına da dikkat çekti. "2011 yılında Maraş’ta bir maden kazasında 11 kardeşimizi kaybettik ve hâlâ cenazelerine ulaşamadık. PKK terörü sebebiyle 3.773 kardeşimizi kaybettik. Özel ocaklarda ise yaklaşık 370 madencimizi yitirdik" diye konuştu.

Mitinge çevre illerden katılan işçilere teşekkür eden Atalay, "Bu ülkenin hem yer üstü hem de yer altı bizim için vatandır. Bugün buraya geldiğiniz için, TÜRK-İŞ yönetimi ve başkanlar kurulu adına hepinize teşekkür ediyorum" dedi.