Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Çağlayan, muhalefetin sıkça gündeme getirdiği erken seçim iddialarına yanıt verdi. Çağlayan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski Türkiye’nin alışkanlıklarına bağlı kaldığını ve eski yöntemlerle seçim dönemlerini geçirmeye alıştığını belirtti. 

Çağlayan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi, eski Türkiye'nin alışkanlıklarına bağlı kalıyor. Bir buçuk yılda bir ya da yılda bir seçimler, genel başkan değişiklikleri ve eski yöntemlerle seçim dönemi geçirmeye alışmış durumdalar. Ancak Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir ve seçimlerin tarihi bellidir. Bu tarihlerde seçimler yapılacaktır.”

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ‘Şehitlerimizin yanı başında Gazilerimizde milletin baştacıdır’ Vali Osman Hacıbektaşoğlu ‘Şehitlerimizin yanı başında Gazilerimizde milletin baştacıdır’

AK Parti teşkilatlarının her zaman seçime hazır olduğunu vurgulayan Çağlayan, “Bir seçim bitip diğerine hemen hazırlanmaya başlarız. Ancak Türkiye’de seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini düşünüyoruz ve CHP’nin de buna alışması gerektiğini belirtiyoruz. Eski Türkiye, kaoslardan beslenen, hükümetleri indiren ve darbeler hazırlayan bir Türkiye değil. Artık bu tür heveslere kapılmasınlar”  dedi.

Belediye seçimlerinin ardından vatandaşların oylarıyla AK Parti’nin birçok yerde tercih edildiğini söyleyen Çağlayan, CHP’yi hizmete odaklanmaya çağırdı. “Her gün seçim çağrısı yaparak ve belediye hizmetlerini göz ardı ederek kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Belediyeler hizmete yönelik çalışmalar yapmalı ve şehirleriyle ilgilenmelidir.” diyen Çağlayan, belediye başkanlarının seçimden seçimde başka şehirlerde bulunarak kendi şehirlerinin sorunlarına odaklanmadıklarını belirtti.

Çağlayan, hizmetlerde samimiyetin önemine dikkat çekerek, “Yapılan işlerin takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir iş yaptığımızda, o işi takip ettiğimizde il başkanları 'milletin vergileriyle yapıyorsunuz' diyorlar. Peki, kendi yaptıklarında durum farklı mı? Ufak açılışlarla günü kurtaramazsınız. İki öpücük, bir gülücükle işlerinizi çözemezsiniz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Çağlayan, Türkiye'nin bambaşka bir yere doğru gittiğini belirterek, “Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş gibi kişilerle ilişkileri gözden geçirin. Türkiye aleyhine propaganda yapanları ve millete hakaret edenleri onurlandıranları değerlendirirken, pencerenizi temizleyin, ülkemizi daha iyi göreceksiniz” dedi. Haber:

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma