Bıçak parası gitti, tarak parası geldi… Saç boyama 2 bin 500 Bıçak parası gitti, tarak parası geldi… Saç boyama 2 bin 500

Türkiye genelinde erkeklerin yüzde 90'ının sık sık berber değiştirmediği ortaya çıktı. Aydın'ın en eski berberlerinden Mehmet Borazan, yapılan araştırmalara göre Türk erkeklerinin bu sadakatinin temelinde "muhabbet ve samimiyet" olduğunu belirtti.

1973 yılında Aydın'ın Gazi Bulvarı üzerinde bir dükkanda berberliğe başlayan Mehmet Borazan, tam 50 yıldır aynı dükkanda mesleğini sürdürüyor. Yıllar içinde sadece ölen müşterilerin yerine yeni yetişen erkeklerin geldiği bu mekanda, giren müşteriler bir daha ayrılmıyor. Milletvekillerinden valilere kadar her kesimden insanın uğrak yeri olan bu mekanda, sadece saç ve sakal değil, aynı zamanda erkeklerin stresi de ustaca tıraş ediliyor.

Özellikle gençlerin delikanlılığa adım attığı dönemlerde başlayan berber tutkusu, Türk erkeklerinin yaşamında önemli bir yer tutuyor. İl veya ilçe değiştirip tıraş olmak için kilometrelerce yol kat eden müşteriler bile bulunuyor. Aydın'ın en deneyimli berberlerinden Beyhan Tepecik, 40 yılını bu mesleğe adadığını ve bu süre zarfında haftada bir tıraş ettiği müşterileri olduğunu belirtiyor.

Berber Sadakati: 36 Yıl Boyunca Aynı Koltuk

Umurlu'da ikamet eden Hakan Başlık, 36 yıldır aynı berber koltuğuna oturuyor ve aynı berbere tıraş oluyor. Henüz bilimsel olarak açıklanmamış olsa da, erkeklerdeki berber sadakatinin ilginç bir örnek olduğunu belirten Başlık, Aydın Lisesi'nde öğrenciyken öğretmeninin zoruyla bu berbere geldiğini ve o zamandan beri hala aynı koltukta tıraş olduğunu dile getirdi. Umurlu'dan uzun yıllardır bu berbere gelmesinin nedenini tam olarak bilemese de, sadakatinin önemli bir rol oynadığını vurguladı. İHA

Berber ve kuaförler fiyat artışına gitti Berber ve kuaförler fiyat artışına gitti

Berber sokak ortasında bıçaklanarak hayatını kaybetti! Berber sokak ortasında bıçaklanarak hayatını kaybetti!

TGF’den Ankara Gazeteciler Cemiyeti’ne taziye ziyareti TGF’den Ankara Gazeteciler Cemiyeti’ne taziye ziyareti

AW006476_02

Editör: Virda Şahin