Zonguldak Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, hokeyde yıldızını parlattı. Milli tecrübeye sahip Köksal Kasım’ın antrenörlüğünü, Engin Kabak'ın Beden Eğitimi öğretmenliğini yaptığı Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu küçük kız hokey takımı, Gaziantep’te katıldığı Türkiye Şampiyonası finallerinde ilk 4’e girerek büyük bir başarıya imza attı.

2023-2024 sezonu Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’nda, Zonguldak ve Kırklareli’ndeki birinciliklerin ardından en iyilerin yer aldığı finale adını yazdıran Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, 1-5 Haziran tarihleri arasında Gaziantep’te temsilcimiz oldu.

5 gün süren final mücadelesinde her gün birbirinden zorlu müsabakalara çıkan küçük hokeyciler, sergiledikleri performansla izleyenleri büyüledi. Yaş grubunda elit düzeydeki oyunculardan kurulu Zonguldak ekibi, hemen her maç rakipleriyle başa baş bir mücadele ortaya koydu.

Christoph Daum hayatını kaybetti Christoph Daum hayatını kaybetti

Hokeyin başkenti olarak adlandırılan Gaziantep’te, hokeye gönül veren antrenör, idareci, hakem, sporcu ve tüm izleyenlerin takdirini kazanan Zonguldaklı hokeyciler, bu başarılarını Türkiye 4’üncülüğüyle taçlandırdı. Statüye göre 4’üncülüğün bile büyük bir başarı olarak gösterildiği finaller neticesinde kupaya uzanan küçük hokeyciler, Gazi Mustafa Kemal Ortakulu idaresine ve Zonguldak hokey camiasına büyük bir gurur yaşattı.

Zonguldak’ta hokey sporunun gelişmesi ve yaygınlaşmasında büyük rol oynayan ve son olarak Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’na Türkiye 4’üncülüğü başarısı yaşatan Köksal Kasım, kupaya uzanan yolda büyük bir mücadele örneği gösteren tüm öğrencilerini kutlarken, “Zonguldak’ta il şampiyonu, Kırklareli’nde bölge şampiyonu olduktan sonra Gaziantep’te katıldığımız Türkiye Şampiyonası finallerinde ilk 4 takım arasına girdik. Türkiye’de ilk 4’teyiz. Bu derece, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ve hokey sporu adına büyük bir başarıdır. Hokeyde gelişen bir ivmemiz var. Güçlü bir altyapıyla geliyoruz. Önümüzdeki süreçte ulusal düzeyde derecelerimiz artacaktır. Zonguldak’ta hokeyin gelişmesi, Milli takım için de önemli olduğunu düşünüyorum. Altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncular, önümüzdeki süreçte Milli takım seviyesine kadar çıkacaktır. Türkiye Şampiyonası finalleri ve Türkiye 4’üncülüğüne kadar giden yolda büyük emek harcayan meslektaşlarıma, sporcularıma ve bize destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ