Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Öğretmenevinde düzenlenen yemekte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen yemeğe, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Cinbir, Belediye başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu, Özcan Özmekik, daire müdürleri, belediye çalışanları, belediye meclis üyeleri ile gazeteciler katıldı.

Başkan Ulupınar, üç aylık durumu anlatırken,  Türkiye’de olduğu gibi bir çok belediyeyi CHP’nin kazanmasına karşın Devrek’te seçim kaybetmelerinin tek sorumlusunun eski başkan Çetin Bozkurt olduğunu vurguladı.

İdris Dökme vefat etti İdris Dökme vefat etti

Ulupınar, “Devrek’te CHP değil Çetin Bozkurt seçimi kaybetti. CHP seçim kaybetmedi buna rağmen yine de yüksek oy aldı” dedi.

MÜFETTİŞLER İNCELİYOR

İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin Devrek Belediyesinin tüm hesap kitaplarını incelemeye aldığını kaydeden Ulupınar, “Bilir kişiler faturalara bakarak yapılan ve yapılmayan her ne varsa ölçümlerini yapıyor” dedi.

100 kişinin çalışması gereken belediyede 250 kişinin çalıştığına vurgu yapan Ulupınar, “Kimseyi işten çıkarmadık. Ancak seçime bir ay kala toplu sözleşme yapıldı. Sözleşme öncesi belediyenin gelirleri maaşları karşılıyordu. Ancak o sözleşme ile her ay 11 milyon lira açık çıkıyor. Biz buna rağmen işçi maaşlarını ödüyoruz. Ankara’da bir Zabıtaya sordum. Kaç TL maaş alıyorsun diye. O da bana 40 bin TL cevabını verdi. Bizde 80-100-130 bin TL maaş lan var. Bunların yatacak yerleri yok. Biz gelir sağlamak için Ruhsatsız yerleri ruhsata çeviriyoruz. Su, emlak, tabela, reklam ücretlerini topluyoruz. Biliyoruz ki; Düşman kazanıyoruz. Ama kamu hukuku diye bir şey var. Biz görevi kötüye kullanamayız”

Başkan Özcan Ulupınar, eski başkanın Devrek’e en büyük ihanetinin Şubat ayında yaptığı toplu iş sözleşmesi olduğuna vurgu yaparak, “Kimsenin maaşında ve hakkında gözümüz yok. Ancak bazı kişilerin bürüt maaşı Temmuz ayında 200 bin TL olacak. Valinin maaşı 105 bin TL. Tahmin ediyorum ki; Benden önceki başkan bu sözleşmeyi ya okumadan imzaladı, yada okuduğunu anlamadan imzaladı. Yada bilerek attı geçti. Benden sonrası tufan demiş. Bizim çalışanlarınıza ve Devrek’e iyilik yapmadı. İşçi çıkarmadık. Maaşlarım tam verdik. Bu olmasaydı iyi idi. Devrek bu şekilde anılmasaydı iyi idi. Be beceriksiz adam, be vicdansız adam buna bilerek isteyerek nasıl imza attın. Üç müfettiş çalışıyor. Bunlarla ilgili ben burada konuşamam. 30 yıllık müfettiş işimizin zor olduğunu söyledi. Bize zaman verin. Biz bunun altında kalkarız. Sabredin. 2004’te biz yine böyle belediye devraldık. Bu tam bir felaket. İzin yapmışlar yapmadı göstermişler izin parası almışlar, Mesai yapmamışlar ama mesai parası almışlar. Seçimde Mart ayında yapılan harcama 23 milyon TL. Gerisini siz düşünü” şeklinde konuştu. 

Ulupınar Gazeteci 3

Ulupınar Gazeteci 2

Ulupınar Gazeteci 1

Kaynak: Haber Merkezi