Zonguldak

Ünlü yönetmen baba ocağında

Tatilini geçirmek için Zonguldak’a gelen Kıvanç Baruönü hasret giderdi

Abone Ol

Facebook Zonguldak Nostalji Sosyal Medya ortamında yer alan Yüksel Yıldırım’ın haberine göre ünlü yönetmen ve senarist Kıvanç Baruönü bayram tatilini geçirmek için Zonguldak’a geldi. Baruönü çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği bölgeleri gezerek geçmişe yolculuk yaptı. Kentin ileri gelenleri ile buluştu.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge ile bir süre oturup sohbet eden Baruönü Zonguldak’ın tanıtımı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

KIVANÇ BARUÖNÜ KİMDİR?

11 Ekim 1969 tarihinde Zonguldak’da doğmuştur. Yayla Özel İlkokulundan mezun olduktan sonra TED Zonguldak Koleji’nde okudu. Lise yıllarında başlayan tiyatro sevdası üniversite yıllarında da devam etti. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümünden mezun oldu.

Üniversite yıllarında 32.Gün programında muhabir olarak görev yaptı. Türkiye’nin ilk özel radyolarından biri olan Zonguldak Genç Radyo ve Klas Radyo’da programcı ve yayın yönetmeni olarak uzun yıllar çalıştı. NumberOne müzik kanalını kurdu. Türkiye'de özel radyoların geliştirilmesinde ve Türkiye’de özel radyo ve televizyon yasasının çıkması sürecinde aktif olarak rol aldı. Anadolu’da pek çok noktada yerel istasyonlar kurarak bu ağın gelişmesini sağladı. NumberOne Music TV kanalının kurulmasıyla; Televizyon programlarına döndü ve müzik videolarının klip yönetmeni olarak çalışmaya başladı.

1990'ların başından 2000'lere kadar birçok müzik videosunu İzzet Öz Production bünyesinde yönetti ve çeşitli TV Müzik Ödülleri aldı.

Uzun zaman Savaş Ay’ın hazırlayıp sunduğu A TAKIMI isimli haber programında danışman ve görsel yönetmen olarak çalıştı. Yönetmen ve post prodüksiyon şefi olarak “Dansöz” ve “GORA” filmlerinde ve “Kelebeğin Rüyası” filmlerinde prodüksiyon tasarımcısı olarak çalıştı.

Halen yönetmen olarak reklam, müzik ve sinema alanında çalışmaya devam ediyor.

Filmleri ve Dizileri :

Yönetmen :

2018 - Hedefim Sensin (Sinema Filmi)

2017 - Arif V 216 (Sinema Filmi)

2016 - Kocan Kadar Konuş: Diriliş (Sinema Filmi)

2016 - Görümce (Sinema Filmi)

2015 - Kocan Kadar Konuş (Sinema Filmi)

2014 - Patron Mutlu Son İstiyor (Sinema Filmi)

Senaryo :

2016 - Kocan Kadar Konuş: Diriliş (Sinema Filmi)

2015 - Kocan Kadar Konuş (Sinema Filmi)

Kurgu :

2000 - Dansöz (Kurgu) (Sinema Filmi)

2013 - Kelebeğin Rüyası (Yapım Tasarım) (Sinema Filmi)

2000 - Dansöz (Yönetmen Yardımcısı) (Sinema Filmi)

2003 - G.O.R.A (Görsel Efekt Süpervizörü) (Sinema Filmi)