Zonguldak'ta bir vatandaş, internet üzerinden verdiği yiyecek siparişleri eline ulaştığında yaşadığı manzara karşısında büyük bir şok yaşadı. Vatandaş, bozuk gelen ürünler için parasının iadesini talep ediyor.

Olay, 5 Temmuz 2024 tarihinde, Zonguldak merkezde meydana geldi. Şahıs, marketin internet uygulaması üzerinden sipariş verdi. Normalde saat 19.00-21.00 aralığında teslim edilmesi gereken sipariş, araçta yaşanan bir sorun nedeniyle gecikmeli olarak saat 23.30'da ulaştı. Ancak gelen paketlerin durumu beklentilerinin çok uzağındaydı.

Vatandaş, yaşadığı durumu şu sözlerle anlattı:

Aniden bastırdı, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı Aniden bastırdı, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı

"Zonguldak merkezde …. market uygulamasından 05.07.2024 tarihinde sipariş verdim. Normalde saat 19.00-21.00 aralığında ulaşması lazımdı fakat aradığımda araçla ilgili bir sorun olduğunu ve gecikeceğini söylediler. Sipariş elime 23.30'da ulaştı ve içinde dondurma, kefir, süt ve yumurta gibi bozulabilecek ürünler vardı. Paketlere baktığımızda yumurtalar kırılıp poşete akmış, dondurmalar tamamen sıvı kıvama geçmişti. Muhtemelen siparişi 3-4 saat araçta gezdirdiler. Ertesi gün müşteri hizmetlerini aradım ve sorunumu ilettim. 48 saat içinde dönüş yapılacağını söylediler ama dönüş olmadı. Toplamda 574 TL'lik ürün tamamen bozulmuş durumda. Ayıplı ürünler için iademin yapılmasını istiyorum."

Vatandaşın mağduriyeti karşısında firma yetkililerinden henüz bir dönüş yapılmaması, tüketici hakları açısından da dikkat çeken bir durum oluşturuyor. Olayın çözülmesi ve tüketicinin mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden bir an önce adım atılması bekleniyor.

Bozuk1

Bozukkk

Bozuk

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA