Devrek

Uzay Karslı Devrek’te okurlarıyla buluştu

Gazeteci-Yazar A. Uzay Karslı, geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilk kitabı "Köyde Kitap Yetişir mi?" için düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğiyle Devrekli okurlarıyla buluştu.

Abone Ol

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen etkinlik, 13:30 ile 16:00 saatleri arasında yapıldı. Karslı’nın Zeyns Yayınları'ndan çıkan ve 303 sayfadan oluşan kitabı, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Etkinliğe Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Gazeteci-Yazar İbrahim Tığ, Yazar Elif Sağım, eski Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol üyeleri, Gazeteci-Yazar A. Uzay Karslı'yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Karslı, söyleşisinde kitabıyla ilgili bilgi vererek, “Her insan bu dünyada bir eser bırakmalı. Şöhret ya da para kazanma derdim yok; yalnızca adımın anılacağı bir eser bırakmak istedim,” dedi. Kitabının içeriğinden bahseden Karslı, çocukluğundan gazetecilik ve siyasi hayatına kadar birçok dönemi anlattığını, üçüncü şahıs diliyle toplumsal mesajlar vermeye çalıştığını ifade etti. Kitabının dikkat çeken isminin ise yıllar önce bir sokak kitapçısında yaşadığı etkileyici bir anıdan kaynaklandığını belirtti.

Söyleşinin ardından A. Uzay Karslı, "Köyde Kitap Yetişir mi?" adlı kitabını okurları için imzaladı ve katılımcılara teşekkür ederek, başka etkinliklerde buluşmayı temenni etti.