Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Genişletilmiş Asayiş Genel Kurul toplantısı sonrası değerlendirme toplantısı yaptı. 
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu,beraberinde Zonguldak İl Jandarma Komutanı Barış Cücen, BEÜ Rektörü  Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ile birlikte Haziran ayı rakamlarını açıkladı. 

2024 -2025 Eğitim öğretim yılına dün itibariyle start verdiğini ifade eden Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "2024-2025 eğitim-öğretim yılı dün itibarıyla başladı. Eğitim camiamızın her bir bireyine başarılı ve verimli bir yıl diliyorum.  Bu yeni dönemde, öğrencilerimizin güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir eğitim alabilmesi için gerekli tüm tedbirler titizlikle alınmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından, il genelinde eğitim kurumlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla 338 Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi ve 336 Devriye Personeli görevlendirilmiştir.  Aynı zamanda, okul çevrelerinde güvenliği artırmak adına denetimler yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Amacımız, öğrencilerimizin güvenli bir ortamda başarılı bir eğitim yılı geçirmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda, okul servislerinden kantin çalışanlarına kadar her alanda kapsamlı denetimler yapılmış; bu çerçevede 1.290 okul servis şoförü, 117 kantin çalışanı ve 294 diğer hizmetlinin GBT sorgulamaları tamamlanmıştır. Yeni eğitim-öğretim yılı, 2-6 Eylül tarihlerinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar için veli ve öğrenci uyum haftası etkinlikleriyle başlamıştı. Dünkü ders zilinin ardından, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki okullarımızda eğitim-öğretim resmen başlamış oldu” dedi.

Ayşe Kurt son yolculuğuna uğurlandı Ayşe Kurt son yolculuğuna uğurlandı

92 BİN EĞİTİME DEVAM EDECEK 
Zonguldak’ta ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde toplam 92 bin 230 öğrenci olduğunu ifade eden Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “İlimizde 406’sı resmi, 42’si özel olmak üzere toplam 448 okul bulunuyor. Bu okullarda 8.375 okul öncesi, 29.477 ilkokul, 27.250 ortaokul ve 27.128 lise öğrencisi olmak üzere toplam 92.230 öğrenci eğitimine devam edecektir. Öğrencilerimize en iyi eğitimi sunmak için 6.722 öğretmenimiz görev başında olacaktır. Yaz döneminde, Haziran 2024’te 76 okulumuz onarıma alınmış olup, 9 Eylül itibarıyla tamamlanan onarımlar sayesinde bu okullarımızda da eğitim sorunsuz şekilde başlamıştır. Son üç yılda, 19 okulumuzun yapım ve deprem güçlendirme çalışmaları başarıyla tamamlanmış olup, 14 okulumuz ise yapım ve güçlendirme programına alınmıştır.  Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına, Zonguldak merkez ve 7 ilçemizde yer alan 8 dağıtım merkezimizden il genelindeki tüm okullara, özel okullar dahil, yaklaşık 3 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtımı yapılmıştır. Taşımalı eğitim kapsamında 13.841 öğrencimize yemek hizmeti sunulacak olup, bu hizmet için tüm hazırlıklar eksiksiz olarak tamamlanmıştır. Öğrencilerimiz okullarına geldiklerinde öğle yemeklerini hazır bulacaklardır” dedi. 
16 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin 16 Eylül’de eğitim öğretime başlayacağını ifade eden Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Şehrimizin önemli bir değeri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim dönemine 16 Eylül 2024 tarihinde başlayacaktır.  Bu yıl, 99’u uluslararası olmak üzere toplam 6.006 yeni öğrenci ilk yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt yaptırmış olup, toplam öğrenci sayımız 34.739’a ulaşmıştır. Üniversitemizi kazanarak şehrimize gelen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu

Muhabir: Sertaç Özdemir