KİT reformuna tepkiler büyüyor: STK’lar toplanacak KİT reformuna tepkiler büyüyor: STK’lar toplanacak

Zonguldak'ta, 10 Kasım 2023'te çalıştığı kaçak maden ocağında hayatını kaybeden Afganistan uyruklu Vezir Mohammed Nourtani'nin (50) cesedi, olayın ortaya çıkması korkusuyla maden ocağı sahipleri tarafından yakılmış ve ormanlık bir alana atılmıştı. Nourtani’nin ölümünün ardından geride 3 çocuğu, eşi ve gelini kaldı.

Daha önce Şafak Gazetesi tarafından da gündeme getirilen konu ile ilgili haberde Qamer Gül Meliki,  “Oğlumun bacağı sakat. Onun için kimliklerimizin, sigortalarımızın açılmasını istiyorum. Çünkü tedavi görmesi gerekiyor. Bunun dışında, artık kapımızı öğrendiklerini biliyorum ve çok korkuyorum. Kendimi asla güvende hissetmiyorum. Almanya’da bir abim var ve onun yanına gitmek istiyorum.” diyerek Zonguldak Valiliği’ne seslenmişti.  Yapılan çağrıların ve haberlerin ardından Nourtani'nin eşi Qamer Gül Meliki, çocukları Seyyid Mohammad, Pir Mohammed (16), işitme engelli Ali Rıza, Seyyid Rıza (3) ve gelini Şaziye Mohammadi (20) için Zonguldak Valiliği’nden yardım eli uzandı.

Zonguldak Valiliği’nin girişimleri sonucunda, Sosyal güvencesi olmayan aile bireyleri, Atatürk Devlet Hastanesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde muayene edildi. İşitme engelli Ali Rıza Nourtani'ye işitme cihazı, bacağı olmayan Seyyid Mohammad Nourtani'ye ise protez bacak reçete edildi. Cihazların ve muayenenin valilik tarafından karşılandığı belirtildi. Ali Rıza işitme cihazına kavuşurken, Seyyid Mohammad için de uygun protez bacak sipariş edildi.

Qamer Gül Meliki, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Zonguldak Valiliği’ne teşekkür ederek, “Biz buraya gelirken çok zorluk çektik. Eşimi burada kaybettik. Çocuğumla da çok uğraştık ama diğer çocuğumun da kulağı duymuyor. İşitme cihazı alındı. Protez ayak da gelecek. Biz çok teşekkür ederiz Türkiye’ye. Bize yardım ediyor ve yemek veriyor.” dedi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA