Zonguldak adliye sarayına giderken halka açık parka geçtiğimiz yıllarda yapılan bir düzenleme ile Atatürk’ün Zonguldak’a gelişini anımsatıcı heykeller eklenmiş, bunların bir tanesi de Atatürk’e çiçek veren kız heykeli olmuştu.

Heykel, elde bir buket çiçek ile dizayn edilerek parka konulmuş ve halkın beğenisine sunulmuştu. Bu haliyle çok beğenilen heykel daha önce de tahrip edildiği gibi yine tahrip edildi ve bir takım Vandallar ve sanat düşmanları çiçek taşıyan kızın elindeki çiçeği kopararak alıp götürdüler ve belki de sattılar.

Adliye binasına yakın olması ve halka açık bir alan olması gerekçesiyle burayı izleyen mobese kameralarında bu kişi veya kişilerin görüntüsünün olması gerekiyor. Vatandaş da bu suçu işleyen halk ve kent düşmanlarının yakalanmasını istiyor.

Boşandığı eşine tecavüz etti Boşandığı eşine tecavüz etti

Bilindiği gibi yine bu parkta bulunan sembolik bir vagon içindeki kömür parçaları da çalınmış ve yakacak olarak kullanılmıştı.

Parklara ve parklardaki heykellere saldırarak bunların parçalayan sanat düşmanlarının yakalanarak adalet önüne çıkarılması için gerekenin yapılmasını Zonguldak kamuoyu istiyor.

Muhabir: Sermet Aksu