Enflasyonun artışıyla birlikte 500 liralık banknotların gerekliliği tartışma konusu olmuş ve bununla ilgili çalışmaların yapıldığı iddia edilmişti. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, konuya ilişkin "Şu an gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot basma vardır" diye konuştu.

Ekonomik çevreler ise bu sözlerin fazla bir değerinin olmadığı konusunda hem fikirler. Paranın satın alma gücünün düştüğü noktada birim değerlerinin yükselmesi bir ekonomik yasa.

Öte yandan Türkiye yeniden tek birimli para değerine geçmiş görünüyor, çükü kuruşun değeri kalmadı, sadece lira kullanılıyor. Bu da dünya ekonomilerinin sistemlerine aykırı.

Bu arada 500 liralık banknot basılmaması vatandaşların da işine geliyor. Vatandaşlar “ düğünlerde, sünnet düğünlerinde altın takamıyoruz, mecburen en yüksek parayı takıyoruz o da 200 lira. Eğer 500’lük banknot çıkarsa yandık” şeklindeki görüşlerini dile getiriyorlar. (Haber: Sermet Aksu)

Günlük kiralık evlere yeni düzenleme! 1 milyon TL ceza! Günlük kiralık evlere yeni düzenleme! 1 milyon TL ceza!

Zonguldak'ta terzilik ücretleri yüzde 200 zam; İşte zamlı tarife Zonguldak'ta terzilik ücretleri yüzde 200 zam; İşte zamlı tarife

Acı Olay! Kayıp 3 kardeş ölü bulundu! Acı Olay! Kayıp 3 kardeş ölü bulundu!

Fevkani Köprüsü kapatıldı, trafik kitlendi! Fevkani Köprüsü kapatıldı, trafik kitlendi!

Editör: Murat Barutçu