Siyaset

Vedat Öztürk CHP'ye geçti: Rüyam gerçek oldu!

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk CHP'ye geçti. Öztürk'ün rozetini CHP İl Başkanı Devrim Dural taktı.

Abone Ol

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İYİ Partiden istifa ederek resmi olarak CHP ye geçti. İl Parti Binasında düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu belediye başkanları ve partililer katıldı.

Programda ilk olarak konuşan İl Başkanı Devrim Dural, " Gökçebey denilince akla sayın Vedat Öztürk geliyor. Biz bu süreci çok değerli ve anlamlı buluyoruz. Dolayısıyla biz bir kitle partisiyiz. Kucağımızı bütün Zonguldaklılara, bütün halkımıza açmış durumdayız. Yerel seçimlerde de büyük bir başarı elde edebilmek için çok incelikli, nitelikli ve Çalışmalar yürütülsün. Dolayısıyla bu bizim yürüttüğümüz bu çalışmalar toplumda da karşılık buluyor. Vedat Başkanımız da sağ olsun tekrardan baba evine dönmeyi tercih etti. Biz kendisine kucağımızı açtık. Cumhuriyet Halk Partisi'ne hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum Başkanım hoş geldiniz.

62 yaşında rüyalarım gerçek oldu

62 yıllık rüyasının gerçek olduğunu ifade eden Vedat Öztürk, "Tabii ki biz on yıllık başkanda olsa dahi bugün ayrı bir heyecan var. Çünkü bugün burada Atatürk'ün partisine geçiyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Bugün buraları patlattiniz İnşallah 1 Nisan'da da patlatacaksınız. Tabii ki biz iki dönem belediye başkanlığı yaptık. Yaptıklarımız, yapacaksınız teminatsız diyoruz. Biz özümüz zaten CHP son kökenden gelen bir aileyiz. 2014 Yılında müracaat ettik olmadı. 2019da yine müracaat ettik  yine olmadı. Ama bugün Allah nasip etti. 62 yaşında rüyalarım gerçek oldu. Hiç başkan olmasak, hiç de başkan olmasak bizim varlığımız, bizim çevremiz, bizim kalitemiz gökçebeye yeter. Hiç merak etmeyin. Biz orada bir Nisan'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını çok büyük bir şekilde dalgalandırıp dikeceğiz. Şüphemiz yok sadece orası değil. Zonguldak'taki bütün ilçelere talibiz.  Bu başlangıç olacak. Ben belki vekil gibi konuşuyorum ama onlara güvendiğim için arkasından sorular desteğimiz de var. Destek de olacak. Bu süreci Zonguldak'a da yayarak bütün Cumhuriyet Halk Partisi ilkeleri almak için elimizden gelen bütün Kullanacağız. Ben inanıyorum ki bu camia, bu camia bu sefer Zonguldak'ta birinci parti olarak çıkacak. Ben bir de Cumhuriyet Halk Partisi'ni çok tercih ettim yıllardan beri. Çünkü Halk Partisi'nden demokrasi, hak, hukuk, adalet anlayışı çok fazla Ben her partiye görev yapmış ama bunların hiçbirini oralarda göremediğim için bu parti zaten benim CHP kökenim. Ben CHP'de görev almak için bugün buradayım. İnşallah bu süreçte ben Cumhuriyet Halk Partisi'ne layık olduğum için gece gündüz çalışacağım ve oraya Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını dikilecek" dedi.

İlçe belediye sayımız 5 olmuştur

CHP olarak bütün belediyelere talip olduklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Hepiniz bu güzel güne hoş geldiniz. Dün itibariyle Gökçebey'de bağımsız bir belediye başkanı vardı. Bugün itibariyle artık bu bağımsız belediye başkanı Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olmuştur. Hepimize hayırlı olsun. Cumhuriyet Halk Partili belediye sayısı ilçe belediye sayısı beş olmuştur. Ve bu İtibaren de belediye sayımızı sekiz ve sekize çıkarmak için omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz ve hep birlikte bunu başaracağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğü ve ilkelerini kabul eden herkes partimize üyelik başvurusunda bulunabilir ve partimizin kapısından zaten herkese açık olan kapıdan girebilir ancak Gökçebey ilçesinin belediye başkanlığı görevini yaparken bu açık kapıdan içeri girip gönlümüzün de yerleşen Vedat Başkan'a ayrı bir şükran ve teşekkürü de huzurunuzda sunuyorum. Başarılı bir belediyecilikle birlikte bir gönül gönüllere giren bir belediyecilikle birlikte Gökçebey tarihine adını yazdırmış birisi. O nedenle bugün aramızda çok Artık o bir Cumhuriyet Halk Partili. Bir kere istedim, iki kere istedim ama üçüncüde oldu dedi. Allah'ın hakkı üçtür derler. Üçüncüsü hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural, CHP Vedat Öztürk'e rozetini taktı. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)