Sempatik Veteriner Kliniği sahibi Gökmen Koç, hayvan sahiplerini yaz süresi boyunca yaklaşık 60 tane yüksekten düşme vakası görüldüğünü söyledi.

Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız” Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız”

Zonguldak Sempatik Veteriner Kliniği sahibi Gökmen Koç, yaz aylarının başlarından bu yana  60'ının üzerinde yüksekten düşme vakası görüldüğünü ve bu vakaların yüzde 60'nın  ölümle sonuçlandığını belirtti.

Koç,  "Sıcaklıkların artması ile birlikte evde bulunan kedi ve köpekler  aktivite artışı paralel olarak gözleniyor.  Bunların başında cinsel aktivite ve avlanma içgüdüsü gelmektedir hasta sahipleri evlerini havalandırırken camlarını balkon kapılarını açık bırakmak mecburiyetinde kaldıkları için bu tür olaylar meydana gelebiliyor. Yaz başlangıcından bu yana 60 tane yüksekten düşme vakası geldi. Bu sadece bizim kliniğimize gelen maalesef ki bu rakamın yüzde 60'ı ölümle sonuçlanmıştır geri kalanı ameliyatla sonuçlandı" şeklinde konuştu.

Veteriner Gökmen 2

Veteriner Gökmen 1

Muhabir: Handan Alataş