Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde, 2023-2024 sezonunun son iki haftasına girildi. 6’ncı grupta mücadele eden ve mevcut puan tablosunda ikinci sırayı paylaşan Alaplı Belediyespor, şampiyon adayı iki takım arasında yer alıyor.

25’inci hafta maçlarının oynanacağı 6’ncı grupta, 1926 Polatlı Belediyespor  55 puanla ilk sıranın sahibi. Başkent ekibinin ardından 51 puanla temsilcimiz Alaplı Belediyespor geliyor.

4 puan farkla sıralanan iki takım arasında geçen şampiyonluk yarışında, 1926 Polatlı Belediyespor avantajlı konumda. Polatlı ekibi, bu hafta sahasında Bolu Geredespor, son hafta da deplasmanda Çilimli Belediyespor’la karşılaşacak. Alaplı Belediyespor ise, son iki maçını Ankara TKİ (E) ve Eskişehir Demirspor’la (D) oynayacak. 4 puanlık farkla şampiyonluğa daha yakın olan 1926 Polatlı Belediyespor, Bolu Geredespor maçını kazandığı takdirde bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. 

Alaplı Belediyespor’un şampiyonluk umudunu son haftaya taşıyabilmesi için Ankara TKİ Spor maçını kazanıp 1926 Polatlı Belediyespor’un Geredespor karşısında berabere kalması ya da yenilmesi gerekiyor. 

MAÇIN HAKEMİ KIRKLARELİ BÖLGESİNDEN

Alaplı Belediyespor’un, 5 Mayıs Pazar günü saha ve seyircisi önünde Ankara TKİ Spor’la oynayacağı karşılaşmayı, Kırklareli bölgesinden bölgesel hakem Emre Koç yönetecek. Koç’un yardımcılıklarını, Edirne bölgesinden bölgesel yardımcı hakem Hayri Atahan ile yine aynı bölgeden bölgesel kadın yardımcı hakem Selvi Güler yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Edirne bölgesinden kadın il hakemi Yonga Karagöz.

Öte yandan, 6’ncı grupta 25’inci hafta karşılaşmalarının 1’i 4 Mayıs Cumartesi günü, 4’ü 5 Mayıs Pazar günü oynanacak.

Alaplı Belediyespor’un Ankara TKİ Spor’la oynayacağı haftada, bir diğer temsilcimiz Ereğli Belediyespor da sahasında Sincan Belediyespor’u konuk edecek. Pazar günü saat 15.00’te, Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nın ev sahipliği yapacağı karşılaşmayı, İstanbul bölgesinden Muhammed Emin Gül yönetecek.

6’ncı grupta 25’inci hafta maçları ve yönetecek hakemler şöyle:

4 MAYIS CUMARTESİ

Zonguldak Kömürspor, 35 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü transfer etti Zonguldak Kömürspor, 35 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü transfer etti

Saat 15.00 Bilecik İstasyon Sahası: Kaynaşlı Belediyespor-Eskişehir Yunusemrespor (Aykut Çetinkaya-İzmir)

5 MAYIS PAZAR

Saat 15.00 Eskişehir Stadı: Eskişehirspor-Çilimli Belediyespor (Yunus Emre Kobalas-Bursa)

Saat 15.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Ereğli Belediyespor-Sincan Belediyespor (Muhammed Emin Gül-İstanbul)

Saat 15.00 Polatlı İlçe Stadı: Polatlı Belediyespor-Bolu Geredespor (Furkan Onur Sarıoğlan-Kahramanmaraş)

Saat 15.00 Alaplı İlçe Stadı: Alaplı Belediyespor-Ankara TKİ Spor (Emre Koç-Kırklareli)

SPOR SERVİSİ

Bal Puan DurumuBal ProgramAlaplı HakemmmEreğli Hakem

Editör: Hüseyin EKİNCİ