Zonguldak’ta haftanın ilk günlerinde etkili olan aşırı yağmur son yılarda metrekare başına düşen yağış açısından da rekor düzeyde olarak kendini hissettirmişti. Yağışlar, merkez ilçede metrekareye 285,4 kilogram, Kozlu ilçesinde ise 298,4 kilogram olarak ölçüldü. Bu yağışlar sonucunda kent genelinde birçok ev zarar gördü, çatılar aktı, ev sahipleri sıkıntıya girdi, su taşkınları ve heyelanlar meydana geldi. Kozlu Limanı’nda ise su seviyesi yükselerek denizle birleşti.Bazı balıkçı kayıkları hasar gördü ve hatta battı.

Çöp liman temizlenmeye başlandı Çöp liman temizlenmeye başlandı

Zonguldak’ta dereden gelen aşırı su ile birlikte liman içine taşınan çöpler, temizlik çalışmalarını zorlaştırdı ve çirkin b.ir görüntü oluşturdu.

Liman kenarında hizmet veren kent lokantası bile zarar görerek kapatıldı. Ayrıca kent içinde bir çok rögar gelen çevresel atıklarla iş göremez hale geldi, ızgaraları tıkandı.

Aşırı yağışların uydu görüntüleri de olayın boyutunu vatandaşlara olanca çıplaklığı ile aktardı ve bize de meteorolojinin uyarılarına bundan böyle daha dikkatli dinlememiz gereğini hatırlattı.

Muhabir: Sermet Aksu