CHP’li Milletvekili, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniğinde, kemoterapi ilaçlarının bir kısmının tedarikinde ciddi sorunlar yaşandığını tespit ettiklerini belirtirken, acil önlemler alınmaz ise kanser hastalarının tedavisinde yaşanan aksaklıkların, hayati bir soruna dönüşebileceğinin altını çizdi.
Beü’de eksik olan kemoterapi ilaçları yüzünden, kanser hastalarının başka hastanelere yönlendirilerek tedavilerini devamının sağlanmaya çalışıldığını söyleyen Yavuzyılmaz, “Kanser hastalarının ve yakınlarının tedavi çileleri katlanıyor; Bakanlık, Atatürk Devlet Hastanesinden aldığı ödünç ilaçlar ile sadece günü kurtarmaya çalışıyor” dedi.
Üniversite hastanelerinin ilaç ve tıbbi malzeme tedarikinde yaşayabilecekleri sorunlar konusunda hem Yükseköğretim Kurumunu (YÖK) hem de Sağlık Bakanlığını defalarca uyardığını ve konuyu yıllardır Meclise taşıdıklarını söyleyen Yavuzyılmaz, konuya ilişkin tespit ve düşüncelerini şu ifadelerle aktardı:
“Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisinde kanser hastalarının tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçlarının bir kısmının bulunmadığını ve bu durumun hastaların tedavilerinde aksamalara yol açtığını tespit etmiş bulunmaktayız.
Tedarik sorunları nedeniyle üniversitede kemoterapi alamayan kanser hastaları Atatürk Devlet Hastanesine yönlendiriliyor, kanser hastası ve yakınlarının çilesi de ne yazık ki katlanarak artıyor. Doktorlarımız, hastalarının tedaviler aksamasın diye yoğun çaba sarf ederken, sorunu yıllardır çözemeyen Bakanlık ve YÖK ise Atatürk Devlet Hastanesinden aldığı ödünç ilaçlar ile sadece günü kurtarmaya çalışıyor.
Üniversite hastanelerinin ilaç ve Tıbbi malzeme tedarikinde yaşadıkları sorunlar konusunda hem Yükseköğretim Kurumunu (YÖK) hem de Sağlık Bakanlığını, defalarca uyarılarda bulunmuş, sorunu yıllardır Meclise taşımış, ‘Üniversite hastaneleri borç batağında, vatandaşımız canıyla ödüyor’ demiştik.
Bilindiği üzere Zonguldak Hastanelerinde uzun zamandır kadrosuz bırakılan yahut eksik kadro ile çalışmak zorunda kalan onkoloji servilerinin eksik uzman hekim branşlarının giderilmesi için önemli bir çaba sarf etmiş, sonuç olarak hem Atatürk Devlet Hastanesine hem de Üniversite Hastanesine Tıbbi Onkoloji Uzmanlarının atanmasını sağlamıştık.
Ancak bu sefer de hekimlerimiz, hastalarını tedavi etmek için bazı kemoterapi ilaçlarını bulamıyorlar. Hükümetin ve bağlı bakanlıklarının basiretsizlikleri ve zamanında almadıkları önlemleri son derece tehlikeli sonuçlar doğurmakta. Yetkileri bu hayati sorunlar konusunda bir kez daha acil önlem almaya çağırıyorum. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)