Yayla Okulunun binasının düzenlenmiş olan bir raporla depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilmesi bilindiği gibi kentte bir tartışma yaratmıştı.

Çöp liman temizlenmeye başlandı Çöp liman temizlenmeye başlandı

Binanın tarihi değeri konusunda görüş birliğine varan kent sakinleri söz konusu binanın yıkılmak istenmesinin ardında başka nedenler olduğun belirterek “nostaljik bir yapı, tarihi bir yapı, korunması gerekirken yıkmak vandallıktır, tek katlı bir yapı hangi depremde yıkılırmış, madem öyle güçlendirsinler” diyerek duruma karşı çıktılar. Burada bulunan büyük rantın ardında bir takım kişilerin bulunduğuna inandıklarını belirten vatandaşlar “mahkemelik olan binanın davaları sonuçlanmadan okulu taşımak istiyorlar, sonuçta buraya çökecekler, hiç Yayla Konağının çukur taraflarına okul binası mı olur?” diyerek itirazlarını dile getirdiler.

Konu üstüne görüşlerini açıklayan Yüksek Mimar Mühendis ve eski Ankara Mimarlar Odası Zonguldak temsilcisi Nejat Altınkaya da “söz konusu okul yapımı için yanlış tercih edilmiş bir alandır, buraya okul binası yapmak en son düşünülmesi gereken konudur, mevcut sahanın altından da liman caddesine kadar inen sığınaklar ve geçitleri bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Yayla Konağı

Muhabir: Sermet Aksu