Genel

Yazar Eda TUNÇBİLEK Anlatıyor

1-) Eda Hanım davetimizi kırmayıp röportaj yapmayı kabul ettiniz, hoş geldiniz. Öncelikle okurlarımıza kendinizden bahseder misiniz?

Abone Ol

Ben teşekkür ediyorum Gizem Hanım kitabıma değer verip bana ulaştığınız için. Ben yirmi yılı hasta başında ve son iki yılı idari olmak üzere mesleğim olan diş hekimliği görevimi ifa etmekteyim. 02.12.1978 Konya/Ereğli doğumluyum. 1988’den beri İstanbul’da yaşamaktayım.

2-) Yazma süreciniz nasıl başladı?

Ben odaklanma sorunum sebepli öğrenim hayatım boyunca ders dinleyemedim. Hep son akşam sınava çalışanlardan olmuştum. Hiç uğraşmadan en yüksek notu aldığım hep kompozisyon dersleri olurdu. Evde de çok iyi bir okur olan ablam bana sürekli yazmamı telkin ederdi. Küçük yaşta başladığım günlük tutma serüvenim çok kısa sürmüş, buna son vermek zorunda kalmıştım. Sonra da bir daha hiçbir şey yazmadım. Sadece defter defter en sevgilim Allah’ıma mektup yazardım. Ve başka ilimler katıldı bunlara zamanla numeroloji gibi. Yazmam sadece bunlardan ibaret iken sürekli keşif içinde olduğumdan karşıma çıkan Araştırmacı Yazar Burak Turna ile hayatımın dönüm noktasını yaşadım ve kendisinin vesilesi ile yazarlığa adım attım.

3-) Yazarken neler hissediyorsunuz, size ilham olan şeyler neler, Türk edebiyatında idol olarak gördüğünüz yazarlar var mı?

Odaklanma sorunum sadece derslere ait bir konu değildi. Kendimi bildim bileli ne televizyon ne film izleyebilmiş ne de çok fazla kitap okuyabilmiştim. Tabi ki tiyatroya gidip Genco Erkal’dan Nazım Hikmet dinlemek de belki herkesten fazla bana haz veriyor, doyamadığım için tekrar tekrar gidiyordum. Ve her defasında insanlar ağır uslu alkışlarken ben ruhumu uçuran şeylerde göz yaşlarına boğuluyor günlerce o hazda yaşıyordum.

4-) "Kar Baykuşu" isimli kitabınızın türü ve konusu nedir, içeriğinden bahseder misiniz?

Ben bir Mevlevi torunuyum, denizde kum da olsa bendeki o aşk dolu yumru yüreğimin ortasında kocaman yerde oturur. O yüzden kitap kurgu bir ilahi aşk, ikiz alev aşk romanı olduğu gibi çokça manevi dokunuşlar barındırmakta.

5-) Şuan çıkarmayı planladığınız başka bir kitap projeniz var mı, sizi okuyanlara spoiler vermek ister misiniz ?

Var evet ancak henüz yönelemiyorum. Ben kendimi tekrar etmekten çok uzak biriyim. Bu en başta beni boğar. Ruhum öyle. En çok okumak istediğim kitabı yazmış olsam da devamı bir iş ortaya koymak en başta bana hiç haz vermez. O yüzden çok ters köşe bir kitap olacağını beni gerçekten tanıyanlar tahmin ediyordur:)

6-) Son olarak Türk gençlerine ve kitap tutkunu okurlara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Ben konuşursam edebiyat dünyası beni ayıplar haklılardır da. Sadece öz’lerini aramaktan hiç vazgeçmesinler derim naçizane. İster okuyarak ister yaşayarak ancak hep içlerine dönerek, durup fark ederek ve hep bu uğurda arayarak…Onlar benden fazla biliyordur haddimi aşmak da değil bazen ihtiyaç duyar kamil olma yolundaki insan hatırlatılmasına.

Gizem Hanım size ve sizin nezdinizde bizi okuyan okuyacak olan herkese teşekkürlerimi saygılarımı sevgilerimi sunuyorum..Aşk ile…