Merhaba, çok teşekkürler.  1975 Devrek doğumlu, Ankara'da ikamet eden bir yazarım. İlk, orta ve lise yıllarım sırasıyla Çamlıdere, Ilgaz, Şebinkarahisar ve Bolu'da geçti. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1998 mezunuyum. 2000-2009 yılları arasında SGK'da memur olarak çalıştım. Evli ve üç çocuk annesiyim. Şu an bir ilaç ve kozmetik firmasında sorumlu müdür olarak çalışmaktayım.

2-) Yazma süreciniz nasıl başladı?

Yazma sürecim okuma yazma öğrenmemle birlikte başladı diyebilirim sanırım çünkü ilkokul yıllarımdan itibaren günlükler tutmaya, şiirler, masallar, başarılı kompozisyonlar yazmaya başlamıştım. Bir kitap yazmak ise hep hayalimdi. Evde kendi kendime gazeteler, öykü-şiir kitapları hazırlayarak hane halkına okuturdum. Bu hayalimi ilk baskısı 2011 yılında çıkan "Hayallerimi Saldım Çayıra" adlı romanımla gerçekleştirmiş oldum.

3-) Yazarken neler hissediyorsunuz, size ilham olan şeyler neler, Türk edebiyatında idol olarak gördüğünüz yazarlar var mı?

Ben yazmayı konuşmaktan daha çok severim zira kendimi en iyi yazarak ifade ediyorum. Sanat ruhumuzu, benliğimizi ifade etmemize yarayan bir araç. Sanatın en etkili dallarından biri de edebiyat. Hem bir okur hem de bir yazar olarak edebiyatı hep bir şifa kaynağı gibi görmüşümdür. Mesela, duyguları hissettirecek kelimeler seçerken benzer duyguları yaşamış okurların varlığına yürekten inanır ve kelimelerin onlara da ulaşıp şifa olacağını düşünürüm. Okurun duygu dünyasına yaşama sevinciyle dokunmak isterim her zaman.

Türk edebiyatında idolüm  diyebileceğim isimler Reşat Nuri Güntekin ve Halikarnas Balıkçısı.

4-) Yazmış olduğunuz kitaplarınızın türü ve konusu nedir, içeriğinden bahseder misiniz?

Yazdığım eser. günlük defteri tarzında kurgulanmış bir roman. Genç bir doktorun Anadolu'nun küçük bir köyünden İstanbul'a uzanan deli dolu hikâyesi...

5-) Şuan çıkarmayı planladığınız başka bir kitap projeniz var mı, sizi okuyanlara spoiler vermek ister misiniz ?

Özcan Ulupınar, yeni eğitim öğretim yılını kutladı Özcan Ulupınar, yeni eğitim öğretim yılını kutladı

Evet, bir de üzerinde hâlâ çalıştığım bir çocuk romanım var. İçinde masalsı bölümler, şiirler, bilmeceler barındıran oldukça özgün bir eser bekliyor olacak küçük okurları.

6-) Son olarak Türk gençlerine ve kitap tutkunu okurlara söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Gençlerimize kendilerini tanımalarını, hayallerini hiç yabana atmamalarını tavsiye ederim. Kitap tutkunlarına da bazı kitapların, okurlara ilham verip onlara yaşama sevinci katabilecek potansiyele sahip olduklarını müjdelemek isterim. Kendi kitabımı da bu kategoriye dahil etmekten gurur ve mutluluk duymaktayım.

Kaynak: Bülten