Bu nazik davetiniz için çok teşekkür ediyorum. 1988 Gaziantep doğumluyum,Gaziantep ‘te yaşıyorum. Serebral Palsyliyim, engelim hayatımda hiç engel olmadı. Mersin Çağ Üniversitesi Uluslararası Ticaret mezunuyum. Ekpss ‘de Türkiye 30.ncusu olarak Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde devlet memuru olarak görev yapmaktayım. Sağlık Dünyası dergisi/gazetesinde, Haberton, Gaziantep Time bazı çeşitli e-gazetelerde ve edebiyat sanat platformlarında, dergilerde köşe yazarlığı ve röportaj yazarlığı yapıyorum. Başkent Üniversitesi NLP Teknikleri/ Yaşam Koçluğu eğitimi aldım. Türk edebiyatında şiirin serbest ölçüsünü kullanarak sanat, toplum içindir anlayışı ile Türkiye ‘nin ve Gaziantep ‘in sevilen, sayılan ve en gözde şairim. “Eylülde Sevmek İstedim Seni” ve “Dilsiz Yara “ şiir eserlerim var…
2-) Yazma süreciniz nasıl başladı?
Daha önceden gelen birikimlerimle pandemi döneminde şairliğe imza attım..
3-) Yazarken neler hissediyorsunuz, size ilham olan şeyler neler, Türk edebiyatında idol olarak gördüğünüz yazarlar var mı?
Bambaşka diyarlarda, rengârenk gezegenlerde.. Kara kalemleri ve bembeyaz kağıtları dans ettirmek ve renklendirmek; mutluluk, huzur, ilham vererek terapi oluyor. İlhanlı ve şair huylu olduğum için sabah kahvem, gün doğumu, batımı mor renkli akşamlar ve gecenin sessizliği…
Elbette var; Nazım Hikmet, Cemal Süreyya, Turgut Uyar, Özdemir Asaf, Sinan Akyüz, Zülfü Livaneli, Bekir Çoşkun, İclal Aydın, Atilla İlhan, Ahmet Arif
4-) Yazmış olduğunuz kitaplarınızın türü ve konusu nedir, içeriğinden bahseder misiniz?
Tabi ki; yukarıda bahsettiğim gibi Türk edebiyatın şiirin serbest ölçüsü kapsamında lirik şiir türü ile; aşk, özlem, yalnızlığın sevgisi rengi, güncel konular , yaşanmışlıklarımı, acı tatlı ne varsa şiirler ile dans ederek “ Her nefes şiirdir “ şiirlerde bulaşalım…
5-) Şuan çıkarmayı planladığınız başka bir kitap projeniz var mı, sizi okuyanlara spoiler vermek ister misiniz ?
Şimdilik durgun dönemdeyim. “ Dilsiz Yara “ yeni bir eser. Gerçekleştirmek istediğim başka projelerim var… Yeni eser için 3-5 sene sonra girişimde bulunmak istiyorum.. Köşe yazarlığına ve röportaj yazarlığına devam ediyorum…
6-) Son olarak Türk gençlerine ve kitap tutkunu okurlara söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Gençler maalesef ve maalesef duygudan yoksun olduğu bir dönemde geçiriyorlar, edebiyat sanat ilgi alanları olmadığı için gittikçe okur azalıyor. Bu durum çok üzücü… Dilerim ki; bu durum tez zamanda iyileşir ve kitap tutkusu artar… “ Umut geveze kuştur” Gençler bizim umut kuşlarımızdır…