Evli ve iki çocuk annesi olan 45 yaşındaki kuaför Elvan Kılıç, yedi yıl önce yaşadığı talihsiz bir olayla hayatının dönüm noktasına adım attı. Burnunun kırılması üzerine hastaneye giden Kılıç, burada burun ameliyatı için yapılan anestezi işlemleri sırasında akciğerlerinde bir sorun olduğunu öğrendi. Bu keşif, onu uzun ve zorlu bir mücadeleye sürükledi.

Ameliyat sırasında fenalaşıp komaya giren Elvan Kılıç'a İstanbul'da kanser teşhisi konuldu. Durumunun ağırlaşması üzerine akciğerinin bir kısmı alındı. İki yıl süren hastane sürecinin olumsuz psikolojik etkileriyle başa çıkmak için Zonguldak’a dönen Kılıç, burada yeni bir hayata başladı.

Yağmur böyle geldi Yağmur böyle geldi

Bir arkadaşının tavsiyesiyle çeşitli meşgaleler aramaya başlayan Kılıç, çiçekçilik kursuna gitmeye karar verdi. Çevresindekilerin, “Yapma, sen akciğer kanserisin. Senin için çok riskli.” demelerine inat, çiçekçilik kursuna katılan Elvan Kılıç, sonrasında ise hasta kabul, tıbbi sekreterlik, bilgisayar, tel kırma, sepet örme, makrome, ahşap boyama, amigurumi alanlarında çok sayıda kursa katılım sağladı. Kılıç, hastalık süreci sonrasında toplamda 30 kursu başarıyla tamamladı.

“‘YAPAMAZSIN, OLMAZ’ DEDİLER AMA ONLARI DİNLEMEDİM”

Başarının insana kendini daha iyi hissettirdiğini vurgulayan Kılıç, "Başarılı olduğumu gördükçe kendimi daha iyi hissediyorum. Bu şekilde sağlığınıza daha çok iyi geliyor. Akciğer kanserinden dolayı çok büyük zorluklar geçirdim. Çok kötü günler oldu. ‘Yapamazsın, olmaz’ dediler ama onları dinlemedim. İlk başlarda kendimi eve kapatmıştım ancak arkadaşım sayesinde bunun yanlış olduğunu anladım ve çıktım. Daha fazla kendimi eve kapatsaydım daha çok hasta olur, belki de şu an ölmüş olabilirdim. Kendimi kurslara verdiğim için çok mutluyum. Bir şeyler başardım. Herkese de bunu öneriyorum. ‘Ben hastayım, yapamam’ demesinler. İnandıkları zaman başarabileceklerini de görecekler." dedi.

Elvan Kılıç, zorluklar karşısında pes etmeyerek nasıl yeniden hayata tutunabileceğinin ilham verici bir örneği oldu. Kılıç, sağlık sorunlarına rağmen kararlılığı ve azmi sayesinde hem yeni beceriler edinmiş hem de psikolojik olarak kendini iyileştirmiş bir isim olarak çevresine umut saçmaya devam ediyor.

Whats App Image 2024 06 23 At 12.21.37

Whats App Image 2024 06 23 At 12.21.41

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA