Zonguldak

Yer altında çalışması gerekiyor, yer üstünde çalışıyor, işe gitmiyor!

GMİS’ten CHP Milletvekili Ertuğrul’un açıklamalarına tepki gösterdi: “Tüm işçiler zan altında bırakılıyor”

Abone Ol

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’un Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Eylem Ertuğrul, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Armutçuk Müessesesi’nde bazı işçilerin yer altı yerine yer üstünde çalıştığını ve bu işçilerden bazılarının siyasi kimlikleri nedeniyle işe gelmediğini iddia etmişti. Ertuğrul, “AKP’li kimliği ile tanınan, hatta belde başkanı olduğu iddia edilen bir işçi, yer altında çalışması gerekirken yer üstünde çalışıyor, bazı günler ise hiç işe gitmediği ortaya çıkıyor. Üstelik aktif şekilde siyasi faaliyetlerde bulunuyor” demişti.

Bu açıklamanın ardından GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, dün akşam sessizliğini bozarak Ertuğrul’un iddialarına yanıt verdi. Demir, açıklamanın maden işçilerini zan altında bıraktığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Armutçuk Müessesesi’nde bazı işçilerin siyasi kimlikleri nedeniyle işe gitmediklerini iddia etmiştir. Bizler, yaklaşık 8 bin maden işçisi olarak siyasete malzeme olmadan, işimiz ve emeğimiz için mücadele ediyoruz. Sayın Ertuğrul, bu kişilerin kimliğini açıklamalıdır. Aksi takdirde tüm maden işçileri zan altında kalmış olacaktır.”

Demir, açıklamasında ayrıca, maden işçilerinin siyasi fikirlerini bir kenara bırakıp yer altında birbirlerine canlarını emanet ederek çalıştıklarını vurguladı. “Bu tür açıklamalar, işçilerimizi zor durumda bırakıyor” diyerek, işçilerin emeğine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

GMİS’in tepkisi sonrası gözler, Milletvekili Ertuğrul’dan gelecek olası bir yanıt veya daha detaylı açıklamaya çevrildi.