Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen "Yer Altından Yer Üstüne, Geçmişten Günümüze Zonguldak" adlı proje kapsamında öğrenciler, Çaycuma ilçesinde manda sütünden yapılan ürünleri yerinde deneyimledi.

Alman gençler Çaycuma’da Alman gençler Çaycuma’da

23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında Zonguldak'ta gerçekleştirilen ve 30 öğrencinin yanı sıra uzman eğitmenlerin katıldığı projede, öğrenciler Çaycuma'da çeşitli etkinliklere katıldı. İlk olarak Kaymakam Serkan Keçeli Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki eski cezaevi, Atatürk Spor Merkezi ve Filyos Antik Kenti ziyaret eden öğrenciler, ardından Aynur Abla Manda Yoğurdu işletmesine giderek manda sütünden üretilen yoğurt, ayran ve tereyağı gibi ürünlerin yapım sürecini öğrendi.

Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Şube Müdürleri Muhammet Atlı ve Özkan Yıldırım’ın da katıldığı etkinlikte, Kaymakam Kaya ve protokol üyeleri öğrencilere manda yoğurdu ve ayran ikram etti. Etkinlik sonunda Aynur Abla Manda Yoğurdu işletmesinin sahibi Aynur Çakar’a ‘Katılım Belgesi’ takdim edilerek günün anısına fotoğraf çektirildi

Muhabir: Handan Alataş