Zonguldak’ta genelde AVM’lerde, ara sıra da müsait alanlarda aralıklarla kurulan ve kendilerini “yöresel ürün pazarı” olarak tanıtan pazarlardan sonuncusu geçtiğimiz günlerde Kordon boyu gezi alanında açıldı ancak vatandaş ilgi göstermedi.

Gün boyu sadece bir kaç kişinin alışveriş yaptığı stantlara uzaktan bakan insanlar ise adı Gaziantep Ürünleri olarak lanse edilen satış reyonlarına ilgi göstermezken bu tür satışlardan umduklarını bulamadıklarını da belirtiyorlar.

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu eşleşmeleri belli oldu Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu eşleşmeleri belli oldu

Stantlarda satılan yiyecek maddelerinin özellikle markasız, etiketsiz, neden imal edildiği üstünde belirtilmemiş sucukların kendilerini ürküttüğünü belirten vatandaşlar bunların halk sağlığı ve il sağlık müdürlüğü ekiplerince neden kontrollerini yapılıp yapılmadığını merak ederlerken Gıda ve Tarım İl Müdürlüğünün de bu işte sorumluluğu bulunduğunu hatırlatıyorlar.

Valilik binasının hemen yanı başında açılmış olan yöresel pazarın ayrıca bir haksız rekabet unsuru oluşturduğunu bunun da en çok Zonguldaklı esnafı üzdüğünü vatandaşlar ifade ediyor.

Muhabir: Sermet Aksu