Balık bol ama vatandaşa faydası yok Balık bol ama vatandaşa faydası yok

Son zamanlarda moda olan ve Zonguldak merkez ile ilçelerinde peş peşe açılan yöresel gıda ve tekstil fuarlarının yöreselliği tartışılıyor.

Açıldıkları merkezlerin esnafına da zarar veren yöresel ürün pazarlarında indirimli satılması gereken yöresel ürünler ne yazık ki bazen fahiş fiyatlardan satılabiliyor, ayrıca bunların gerçekten yöresel olup olmadıklarının da kontrolleri yapılmıyor.

Gıda maddelerinin özellikle etiketsiz ve sağlık raporsuz satıldıkları göz önüne alınırsa vatandaşın ne satın alıp yediği de meçhul kalıyor. Bilindiği gibi Zonguldak’ta son olarak açılan yöresel ürün pazarında kilosu 200 liraya satılan sözde sucuklar tepki çekmiş vatandaş “bunun eti ne eti, 200 liraya satılan sucuk neden mamul?” diyerek tepki göstermişti.

Bazı firmaların yöresel ürün adı altında mallarını koydukları kamyonlarla kapı kapı gezip çeşitli il ve ilçelerde boş buldukları alanlarda yöresel ürün stantları açtıklarını vurgulayan vatandaşlar “ne yazık ki Belediyeler de bunlara alet oluyor, yediği kazık sonrası olan de vatandaşa oluyor” diyerek bu türlü pazarlama olaylarında sıkı denetim uygulanması gerektiğini belirttiler.

Yöresel Stnadlar (4)

Yöresel Stnadlar (1)

Yöresel Stnadlar (2)

Muhabir: Sermet Aksu