Zonguldak

Yunanistan'dan Zonguldak'a geldiler

KA122-SCH-000130215 Erasmus+ "Sürdürülebilir Şehirler" projesi kapsamında Yunanistan'ın Lechena Ilia şehrindeki Geniko Lykeio Lechena Lisesi'nden 27 öğrenci ve 3 öğretmen, 5 günlük bir ziyaret için Zonguldak’a geldi.

Abone Ol

Erasmus+ "Sürdürülebilir Şehirler" projesi kapsamında Yunanistan'dan Zonguldak'a geldiler
KA122-SCH-000130215 Erasmus+ "Sürdürülebilir Şehirler" projesi kapsamında Yunanistan'ın Lechena Ilia şehrindeki Geniko Lykeio Lechena Lisesi'nden 27 öğrenci ve 3 öğretmen, 5 günlük bir ziyaret için Zonguldak’a geldi.

Ziyaretin ilk günü, Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törende konuşma yapan okul müdürü Ömer Yılmaz, Erasmus programı kapsamındaki kabullerin okul açısından büyük önem taşıdığını, uluslararası işbirliklerinin eğitime önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Ziyaret boyunca Yunan öğrenci ve öğretmenler, Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi'nde hazırlanan program çerçevesinde sınıflarda ders gözlemi yaptı, "kendi kendine yeten şehirler" teması üzerine sunumlar ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Okul bahçesinde oyunlar oynandı ve düzenlenen yemek organizasyonlarıyla misafirlere yöresel yemekler tanıtıldı.

Ziyaret sırasında yaşanan hava muhalefeti nedeniyle şehrin iki gün tatil olması, misafirlere bölgenin kültürel ve tarihi zenginliklerini keşfetme fırsatı sundu. Proje planında yapılan düzenlemelerle Uzun Mehmet Camisi, Maden Müzesi, Amasra ve Safranbolu gibi önemli yerler ziyaret edildi.

Ziyaretin sonunda, Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde, Zonguldak Jeopark ve İl Kültür Müdürlüğü ile Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan hediyeler, Okul Müdürü Ömer Yılmaz tarafından misafirlere takdim edildi.

Ziyaretin üçüncü gününde, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan misafir heyeti makamında kabul etti ve Zonguldak’ı simgeleyen madenci heykeli ve çeşitli hediyeler sundu. Bozkan, bu tür uluslararası projelerin eğitim alanında önemli köprüler kurduğunu ve iki millet arasında barış ve kardeşliği pekiştirdiğini belirtti.

Beş günlük programın ardından Yunan öğrenci ve öğretmenler, Zonguldak'tan ayrıldı.