Zafer Partisi il başkanlığından yapılan yazılı açıklamada TTK özelleştirilmesine değinildi ve tüm kesimlerin oyalandığı açıklandı.

Yapılan açıklama şöyle:

Zonguldak kamuoyu bir süredir TTK özelleştirilmesi konusu ile çalkalanıyor. En son 9 Temmuz salı günü genel maden iş sendikası konferans salonunda Zonguldak platformu adı altında bizimde katıldığımız geniş katılımlı bir basın açıklaması yapıldı.

Akabinde AKP il Başkanı Sayın Mustafa Çağlayan konu ile ilgili bir basın açıklaması yaparak yaşananların halüsinasyon olduğunu özelleştirme değil de TTK'nın büyümesi yönünde çalışmalar olduğunu Enerji bakanı ile konuyu görüşeceklerini dile getirmişti.

Sayın Çağlayan’ın Enerji Bakanı ile görüşme sonrası yapılan açıklamalar top çevirip, zaman kazanmaya yöneliktir. Benzer bir açıklama da AKP Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı tarafından yapılmıştır.

Sonrasında ise Bakanlıkta yapılan toplantıya katılan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil’in “Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız bize net bir şekilde duruşunu gösterdi. Ben de kendisine şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” diyor. TTK’nin geleceği ile ilgili yapılan bu açıklamalar Zonguldak kamuoyunu için yeterli olmadığı gibi inandırıcı da değildir.

TTK'nın büyümesi yönündeki çalışmaların neler olduğunu, bu çalışmaların ilimize ve TTK çalışanlarına ne gibi etkilerinin olacağını kamuoyuna şeffaf bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. Yaşananlar gerçekten de halüsinasyon değil ise AKP’li yetkililerin yapacağı açıklama ile TTK'ya bağlı işyerlerinde ve dolasıyla şehrimizdeki bu belirsizlik ve huzursuzluk ortamına son verilmesi elzemdir.

Çünkü şu sorular henüz AKP’li yetkililer tarafından açıklığa kovuşturulmamıştır.

AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yılı nedeniyle etkinlik düzenledi AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yılı nedeniyle etkinlik düzenledi

Yıllardır norm kadro ile çalıştırılmayan TTK nasıl büyüyecektir? TTK’da çalışan sayısını arttırmadan üretim hedefine nasıl ulaşılacaktır. 19 KİT’te yapılması düşünülen yönetim kurulu sayısının değiştirilmesi ve bu KİT’lerin Maliye Bakanlığına bağlanmasının nedeni net bir şekilde Türk Kamuoyuna  izah edilmelidir.

Enerji Bakanı GMİS Başkanı Hakan Yeşil’e “nasıl bir duruş” göstermiş ki Yeşil ikna olmuş, üstelik de teşekkür etmiştir. TTK’nin özelleştirilmesi konusundaki “sis perdesini” doğru, net açıklamalar yaparak kaldırmak zorundasınız.

Yapılan açıklamalardan Zafer Partisi olarak ikna olmadık, konunun ve gelişmelerin takipçisi olacağız.”

Kaynak: Bülten