Zonguldak’ta geçtiğimiz hafta belli olan dolmuş zammının Pazartesi itibariyle uygulamaya konulacağı öğrenilmişti. Ancak Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın sel bölgesinde olması ve bu nedenle kararı onaylayamaması nedeniyle toplu taşıma zammının yarın itibariyle geçerli olacağı öğrenildi. Ancak bazı dolmuş esnafı ise bugünden dolmuş ücretine zam yaparak yolculardan fazla para aldı.

Türkiye’de son günlerde artan maliyetler, akaryakıt fiyatlarının hızla artmasını gerekçe gösteren dolmuş sürücüleri zam taleplerini bildirdi. Şoförler ve Otomobilciler Odası, Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Valiliği’nin imzası ile yeni zammın yarın itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor. Daha önce 7,5 TL olan dolmuşlarda toplu taşıma ücreti yarından itibaren 10 lira olacak.

Geçtiğimiz hafta belli olan zammın duyurulmasının ardından bazı dolmuş esnafı kararın yürürlüğe girmesini beklemeden yolculardan 1 lira aldı.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız” Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız”

Editör: Murat Barutçu