Zonguldak

ZBEÜ destek veriyor; Kazılarda İnönü Mağarasında yeni keşifler ortaya çıktı

İnönü Mağarası 2024 yılı kazıları yeni keşiflerle devam ediyor

Abone Ol

Karadeniz'in en eski yerleşim yeri olma özelliği taşıyan ve günümüzden 6300 yıl önceki önce ilk kez yerleşilen İnönü Mağarasında yaşamın Ortaçağ’a kadar devam ettiği ortaya çıktı.

Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge kazı alanını incelediğini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doçent Doktor Hamza Ekmen’in bilimsel başkanlığı altında yürütülen kazılarda, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden öğrencilerin de katılımı dikkat çekiyor.

Kazılarda kalkolitik çağdan erken tunç çağına, genç Tunç çağından Demir Çağına ve son olarak Orta Çağa kadar uzanan dönemlere ait bulgularla karşılaşılmış bulunuluyor.

2024 Yıllık yazılarında heyecan verici sonuçların olduğunu belirten Doçent Doktor Hamza Ekmen, bu yılki kazıların gerçekleştirilmesinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor İsmail Hakkı Özölçer'in tüm imkanları seferber ettiğini ve kazılara önemli destekler sağladığını belirterek kendisine teşekkür etti.”