Zonguldak

Zincir markette uyuz vakası! Personel izne ayrıldı

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde bir zincir markette uyuz vakası meydana geldi. Yaşanan olay sonrası uyuz vakası teşhisi konulan personeller izne çıkarıldı.

Abone Ol

Karabük'te feci kaza! Polis otosuyla çarpıştı Karabük'te feci kaza! Polis otosuyla çarpıştı

Zonguldak'ta iğrenç olay! Öz kızlarına tecavüz etti, hamile bıraktı, cezaevinde penisini kesti! Zonguldak'ta iğrenç olay! Öz kızlarına tecavüz etti, hamile bıraktı, cezaevinde penisini kesti!

Servis aracı patladı: 1 öldü, 8 yaralı Servis aracı patladı: 1 öldü, 8 yaralı

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde üç harli bir zincir markette uyuz vakası meydana geldi. Yaşanan olay sonrası uyuz vakası teşhisi konulan personeller izne çıkarıldı. 

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde bulunan bir zincir markette uyuz vakası meydana geldi. Mağaza personellerinden iki kişiye  uyuz teşhisi konuldu. Teşhis konulan 2 çalışan izine çıkarıldı. 

VATANDAŞLAR PANİK İÇİNDE KALDI

Yaşanan olayın ardından,  vatandaşlar da panik oluştu. Mağazada gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı ve mağazanın ilaçlanıp ilaçlanmadığı konusu ise vatandaşlar arasında merak uyandırdı.

UYUZ HASTALIĞI NEDİR?

Uyuz hastalığı, sarcoptes scabiei von hominis adlı akarın neden olduğu bir tür cilt hastalığıdır. Kişide kaşıntı ve döküntüye neden olan uyuz hastalığı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artış gösterir ve son derece bulaşıcıdır. Dünya çapında oldukça yaygın olarak görülen sarcoptes scabiei von hominis akarının cildin üst katmanına yerleşmesiyle ortaya çıkan uyuz, akarın ciltte tüneller açarak ilerlemesine bağlı olarak kaşıntıya neden olur. Geceleri daha yoğun bir şekilde kaşıntıya neden olan hastalık, tedavi edilmediğinde döküntü ve yara oluşumunu beraberinde getirir. Uyuz, kişisel hijyenden bağımsız olarak herkeste görülebilir.