Zonguldak

Zonguldak Barosu Genel Kurulu Başladı: Türker Kapkaç yeniden aday

Zonguldak Barosu’nun 67. Olağan Genel Kurulu, 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Öğretmenevi’nde başladı.

Abone Ol

Açılış programına Zonguldak Belediye Başkan Vekili Şaban Yeten, CHP İl Başkan Vekili Zeki Esen, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı Hanefi Oruç, Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Melih Başören, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile yargı mensupları katılım sağladı.

İlk gün programında, protokol konuşmalarının yanı sıra faaliyet ve denetim raporları sunuldu. Divan Başkanlığı’nı Av. Murat Ergen’in yürüttüğü oturumda, baronun son iki yıllık çalışmaları masaya yatırıldı. İkinci gün ise aday belirleme ve seçim süreci gerçekleşecek.

Mevcut Baro Başkanı Av. Türker Kapkaç, açılış konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek, yeni dönem için yeniden aday olduğunu duyurdu. Kapkaç, “İki yıllık dönemimizin faaliyet ve çalışma raporlarını sunacağız. Genel kurulun ardından denetleme ve disiplin kurullarının seçimini yapacağız. Yarın ise sabah 9.00’dan akşam 17.00’a kadar sürecek oylamayı gerçekleştireceğiz. Yönetim kurulumuz 10 kişi, disiplin kurulumuz 5 kişi, denetleme kurulumuz ise 3 kişiden oluşacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından denetim ve faaliyet raporları okunarak delegeler bilgilendirildi. Seçimler, genel kurulun ikinci gününde tamamlanacak.